Друштво

Селаковић отворио изложбу фотографија о српским заробљеницима у I светском рату

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић отворио је изложбу фотографија „Од Балкана до Трентина. Одисеја српских заробљеника Првог светског рата“, која је одржана у Конаку књегиње Љубице.

Изложбу је организовао Генерални конзулат Републике Србије у Трсту, на челу са генералним конзулом Иваном Стојиљковић, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Селаковић је указао на значај оваквих догађаја и неговања пријатељства и истакао да овај део наше историје, који није толико познат, тек треба испитивати, саопштило је ресорно министарство.

„Договорили смо се да нашу децу, наше младе окупљене у организације поштовалаца учесника Великог рата и организације које негују традиције ослободилачких ратова Србије, као и организације извиђача, организовано одведемо у Кастелано, како би се упознали са историјом везаном за српску војску“, истакао је министар Селаковић.

Ова изложба наставак је напора ка очувању сећања на историјска дешавања и српске жртве у Великом рату. Министар Селаковић је крајем јула у Кастелану открио споменик подигнут у част српских војника у Првом светском рату, који су сахрањени у овом италијанском граду.

Отварању изложбе присуствовали су и амбасадор Републике Италије у Србији Њ.Е. Лука Гори и историчари из области Роверто, Маурицио Маника и Клаудио Тонели.

 

Фото: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања