Нови Сад

„Шнајдер електрик” поуздан партнер Србије у дигиталној трансформацији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас отварању нове зграде компаније „Шнајдер електрик хаб” у Новом Саду, поручивши да је та компанија једна од кључних за целокупну дигитализацију Србије.

Брнабић је истакла да Србија може да послужи као центар за истраживање и развој највећим светским компанијама, указавши на то да истраживачко-развојни центар те компаније увек користимо када разговарамо са свим инвеститорима.

То је најбољи показатељ колико талента и знања имамо у Србији, али и референца за све остале компаније да дођу, инвестирају и отварају своје развојне центре, нагласила је премијерка.

Захваљујући „Шнајдер електрику”, како је додала, сваке године имамо све већи извоз ИКТ услуга јер је та компанија један од предводника у том смислу.

Амбасадор Републике Француске Пјер Кошар изјавио је да је поносан на то што ће инвестиција те земље бити кључна за развој квалитета живота у Србији.

Према његовим речима, отварање новог центра је успешан спој српског технолошког знања и француског предузећа „Шнајдер електрик”, дугогодишњег партнера ове земље и једног од светских лидера у дигиталној трансформацији.

Овај центар је опремљен по најбољим стандардима технологије и енергетске ефикасности и биће изложбени простор за Србију, али и за „Шнајдер електрик групу“ у целини, рекао је Кошар.

Министарка рударства и енергетике Дубравке Ђедовић изразила је уверење да ће рад ове компаније допринети реализацији модерне ефикасне мреже у електро-енергетском систему Србије.

Софтвери који се производе у Србији од стране „Шнајдер електрика” моћи ће да буду имплементирани у нашу енергетску мрежу како би она била поузданија и ефикаснија и да бисмо имали мање испада и могли да смањимо губитке на нашој мрежи. То значи конкретне уштеде за све грађане Србије, али и за буџет Републике, поручила је Ђедовић.

Новоотворени објекат „Шнајдер електрика” „ИнГрид” снабдева се зеленом енергијом из сопствене производње – соларне енергане постављене на крову објеката, а остатак енергије са зеленим сертификатом биће надокнађен куповином из мреже.

Процењује се да ће око 20 одсто укупне годишње потрошње енергије бити добијено из сопствене производње.

 

 

Related posts

Вучић:Избори ће показати какву политику подржавају грађани

Новосадска ТВ

Данас су Младенци

Новосадска ТВ

Вучић у Београду разговарао са Лајчаком

Новосадска ТВ