Нови Сад

„Шнајдер електрик” поуздан партнер Србије у дигиталној трансформацији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас отварању нове зграде компаније „Шнајдер електрик хаб” у Новом Саду, поручивши да је та компанија једна од кључних за целокупну дигитализацију Србије.

Брнабић је истакла да Србија може да послужи као центар за истраживање и развој највећим светским компанијама, указавши на то да истраживачко-развојни центар те компаније увек користимо када разговарамо са свим инвеститорима.

То је најбољи показатељ колико талента и знања имамо у Србији, али и референца за све остале компаније да дођу, инвестирају и отварају своје развојне центре, нагласила је премијерка.

Захваљујући „Шнајдер електрику”, како је додала, сваке године имамо све већи извоз ИКТ услуга јер је та компанија један од предводника у том смислу.

Амбасадор Републике Француске Пјер Кошар изјавио је да је поносан на то што ће инвестиција те земље бити кључна за развој квалитета живота у Србији.

Према његовим речима, отварање новог центра је успешан спој српског технолошког знања и француског предузећа „Шнајдер електрик”, дугогодишњег партнера ове земље и једног од светских лидера у дигиталној трансформацији.

Овај центар је опремљен по најбољим стандардима технологије и енергетске ефикасности и биће изложбени простор за Србију, али и за „Шнајдер електрик групу“ у целини, рекао је Кошар.

Министарка рударства и енергетике Дубравке Ђедовић изразила је уверење да ће рад ове компаније допринети реализацији модерне ефикасне мреже у електро-енергетском систему Србије.

Софтвери који се производе у Србији од стране „Шнајдер електрика” моћи ће да буду имплементирани у нашу енергетску мрежу како би она била поузданија и ефикаснија и да бисмо имали мање испада и могли да смањимо губитке на нашој мрежи. То значи конкретне уштеде за све грађане Србије, али и за буџет Републике, поручила је Ђедовић.

Новоотворени објекат „Шнајдер електрика” „ИнГрид” снабдева се зеленом енергијом из сопствене производње – соларне енергане постављене на крову објеката, а остатак енергије са зеленим сертификатом биће надокнађен куповином из мреже.

Процењује се да ће око 20 одсто укупне годишње потрошње енергије бити добијено из сопствене производње.

 

 

Related posts

Сутра исплата помоћи пензионерима од по 20.000 динара

Новосадска ТВ

Вучић: Инвестиције рекордне, укидамо мораторијум на нуклеарке, Експо је шанса

Новосадска ТВ

Отворен гранични прелаз на тромеђи Србије, Мађарске и Румуније

Новосадска ТВ