Друштво

Неколико хиљада грађана протествовало због ухапшених Радоша,Душана и Лунета

Неколико хиљада Срба окупило се данас у Косовској Митровици како би у мирној протестној шетњи подржали ухапшене Милуна Миленковића Лунета, Радоша Петровића и Душана Обреновића, јавља новинар Танјуга.

У протесту их нису спречили лоше време и киша, а колону предводе деца, спортисти кик бокс клуба „Косовска Митровица“ чији је Луне тренер, као и пријатељи и породице ухапшених Срба.

Учесници носе транспаренте на којима пише „Стоп терору над невиним Србима. Север је био миран док Куртијеви специјалци нису дошли“, „Сви смо ми Луне“ и друге.

Учесници протеста најавили су да ће наставити да се окупљају.

Председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач, изјавио је да је данашњи протест још масовнији и позвао на ново окупљање у понедељак.

„Ово је други протест, још масовнији него онај првог дана, позвао сам ове људе и овај народ да дођу у понедељак у исто време на исто место и да још величанственије подржимо нашу браћу која неправедно леже у албанским казаматима и да им дамо подршку. Они ће то да чују, они ће то да виде, неко ће да им пренесе. Док год су они тамо и ми ћемо бити овде и даваћемо им подршку да коначно и они буду на слободи и буду овде са нама“, рекао је он.

 

Фото: Танјуг СТР