Култура

Концерт Симфонијског оркестра Академије уметности у Новом Саду – Етерични спој савремене западне и традиционалне јапанске музике

Академија уметности у Новом Саду и ове године у априлу обрадоваће новосадску, али и београдску публику концертом свог Симфонијског оркестра који чине студенти Извођачких уметности Департмана музичке уметности и њихови професори, а којим диригује професор Академије уметности маестро Андреј Бурсаћ.

Српску премијеру на концерту у Новом Саду имаће дело госта Академије уметности из Сједињених Америчких Држава, композитора и флаутисте Џејмса Ниораку Шлефера Осим што је композитор и флаутиста, Џејмс Ниораку Шлефер је и Велики мајстор шакухачија и један од малобројних уметника који није јапанског порекла, а да је стекао то звање. Кото ће свирати јапанска уметница која живи и ради у Америци, Yоко Реикано Кимура, један од најупечатљивијих уметничких гласова јапанског котоа и шамисена. Солисткиња на виолини је Александра Крчмар Ћулибрк, а на виолончелу Кристоф Јан. Концерт у Новом Саду одржава се у Синагоги у среду 12. априла 2023. са почетком у 20 часова. Улаз на концерт је слободан само у партеру.

Фото:akademija.uns.ac.rs