Србија

КОМПАНИЈА „КЊАЗ МИЛОШ“ ОТВАРА НОВИ ПОГОН; Вучић: У новом погону „Књаза“ још 100 радних места

Компанија „Кназ Милош“ отвара нови производни погон за производе у ПЕТ амбалажи и лименкама, а председник Србије Александар Вучић обилази фабрику у којој ће касније бити одржана свечаност.

Вредност инвестиције је 28,5 милиона евра, а погон ће се простирати на површини од 6.310 метара квадратних. Биће отворено и 100 нових радних места.

На отварању новог погона су и министри Адријана Месаровић и Томислав Момировић.

Компанија „Књаз Милош“ је међу највећим произвођачима минералне воде, безалкохолних и енергетских напитака у Србији.

Седиште компаније је у Аранђеловцу, где је у Буковичкој Бањи пре више од два века започела историја коришћења воде са извора.

У септембру 2022. компанија „Књаз Милош“ постала је званични произвођач и дистрибутер „Пепси“ брендова безалкохолних газираних напитака за тржишта Србије и Црне Горе.

У 2024, „Mattoni 1873“, највећи произвођач минералне воде и безалкохолних напитака у Централној Европи, преузео је од компаније PepsiCo мањински удео од 46,43 одсто у „Књаз Милошу“, поставши једини власник водећег произвођача минералне воде и енергетских напитака на домаћем тржишту.

Вредност те трансакције како је тада објављено била је готово 90 милиона евра, па тако данас „Књаз Милош а.д“ послује у оквиру џоинт венчер компаније коју су основали „Mattoni 1873“ и PepsiCo.

Вучић: У новом погону „Књаза“ још 100 радних места, покрећемо дијалог о образовању

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Аранђеловцу, на отварању новог производног погона компаније „Књаз Милош“ да је држава помогла ту инвестицију са 4,67 милиона евра и да је отворено око 100 нових радних места, а најавио и да ће бити покренут дијалог о томе како да образовање одговори потребама привреде.

„Ово је велика инвестиција вредна готово 30 милиона евра, ако се не варам 28 милиона евра. И ми смо мало помогли, али значајно и запослили нових стотину људи“, рекао је Вучић током обиласка новог погона са руководством фабрике.

Вучић је рекао да се из те фабрике извозе наши познати бреднво „Књаза Милоша“ који иду на тржиста Бугарске, БиХ, Црне Горе, Мађарске и других земаља.

„Аqуа Спорт вода нам је девета најпродаванија вода у Европи, што је скоро невероватно за тако малу земљу и за тако мало место као што је Аранђеловац у поређењу са европским фабрикама и европским местима“, истакао је Вучић.

Нагласио је да се поноси тиме што наша држава може да помогне такве инвестиције, јер тако добијамо све више производних погона.

Вучић је рекао да ће у Србији морати много више да се ради на образовању и неупоредиво више уложи у образовање.

„Тако да ћемо морати озбиљан дијалог по том питању да поведемо“, рекао је Вучић и додао да не мисли само на дуално образовање већ шире.

Вучић је рекао да наше школовање мора да спреми људе за модерно време јер су се ствари доста промениле у односу на пре 30 година.

Вучић:Премијер Фијала ускоро у Србији, очекујемо још веће учешће Чешке у пројектима

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће премијер Чешке Петр Фијала ускоро доћи у Србију, као и да очекује да ће привредна сарадња између две земље јачати и да ће се повећати учешће Чешке у нашим инфраструктурним пројектима.

Током обиласка новог производног погона за производе у ПЕТ амбалажи и лименкама компаније „Књаз Милош“ у Аранђеловцу која је у власништву чешке компаније Mattoni, Вучић је, на питање чешког новинара да ли је задовољан том инвестицијом, истакао да је у питању велика инвестиција од скоро 30 милиона евра која није за потцењивање.

„То је за нас велика и важна инвестиција. Посебно је важно имајући виду бренд компаније ‘Књаз Милош’, који је један од најважнијих брендова у нашој земљи. Такође, наша сарадња са Чешком расте, ускоро ћемо да имамо и Мешовити комитет, а ускоро долази премијер Петр Фијала“, најавио је Вучић.

Он је рекао и да очекује значајно учешће Чешке у нашим инфраструктурним пројектима и да та сарадња може да расте.

„Ја сам веома поносан на овај пројекат и сви из Чешке могу да буду задовољни. Срећан сам што је ово могуће данас у Србији“, поручио је Вучић.

Он је подсетио и да је недавно био са бившим председником Чешке Милошем Земаном, и са бишим премијером Андрејом Бабишем, а да ускоро очекује и људе из још неких чешких компанија.

Домаћини су Вучићу показали цео производни процес који је у потпуности аутоматизован, где на крају роботи распоређују пакете и стављају их на палете.

Упознали су га и да се амбалажа извози и у Мађарску, Аустрију и Хрватску.

На питање новинара о зеленој енергији и почетку градње соларне електране, Вучић је рекао да је пут пред нама и да морамо још много тога да урадимо по питању зелене енергије.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Вучић: Палфингер доноси у Ниш најмодернију технологију и опрему

Новосадска ТВ

Данас преподне сунчано, поподне умерено облачно, и даље топло

Новосадска ТВ

Потписан меморандум о израдњи пешачко-бициклистичког моста

Новосадска ТВ