Забава

ИМАМО ТРИК КАКО ДА БРЖЕ ОЉУШТИТЕ ПАПРИКУ ЗА ЗИМНИЦУ Посебно добар за ајвар

Скидање љуске са печене паприке може бити права ноћна мора. Ипак, то је зато јер вероватно нисте знали да постоји прилично лака метода помоћу које можете да огулите кожу без икаквог напора.

За лако љуштење печене паприке важно је да паприке које сте купили буду меснате, сочне и свеже, иначе ће се сломити током печења, што ће касније отежати процес.

Време је да научите како да огулите печену паприку на два лака и прилично слична начина. Ове методе можете користити за било коју врсту паприка.

Foto: Pixabay
Печену паприку прекријте поклопцем

Једна од тајни лаког љуштења је да паприка не изгори. Зато избегавајте да паприке стављате директно изнад пламена и стално их пазите, с времена на време окрећите их са једне на другу страну.

Након печења, ставите их у посуду и поспите сољу. Покријте поклопцем и оставите да одстоји око 15-20 минута. Ако желите, можете их пустити да се потпуно охладе, апсолутно нема проблема! Сада ће се кожа лако скинути и моћи ћете да је уклоните готово у једном потезу.

Печену паприку ставите у кесу

Печену паприку пребаците у пластичну кесу и лабаво је завежите. Оставите да се охлади. Како се буде хладила у кеси љуска на паприки ће омекшати, тако да ће љуштење бити лакше. После 10 до 15 минута, паприка ће се охладити. Вадите једну по једну паприку и скидајте кожицу, преноси Телеграф.

zena.blic.rs

Related posts

УКИСЕЛИТЕ КУПУС НА РУСКИ НАЧИН Заборавите на буре

Ivona

ЕКСПЛОЗИЈА УКУСА УЗ СПЕЦИЈАЛИТЕТ ИЗ ВРАЊА- СЛАТКО ОД ЉУТИХ ПАПРИКА Савршена за печења, слатко- љута карамелизована арома одушевиће и највеће гурмане

Ivona