Забава

КУХИЊСКИ САВЕТИ ЗЛАТА ВРЕДНИ Како уклонити масноћу, брзо очистити поврће и још много тога

Сваки савет који домаћицама користи у кухињи је добродошао, а ми вам доносимо неколико који ће вам сигурно бити од помоћи

Некада се кување у кухињи претвори у прави пакао јер се десе неке непредвиђене ситуације, попут премасног јела или немогућности да равномерно одлепите стреч-фолију, а да не спомињемо то да сваки пут роните сузе кад сецкате лук. Да би све било у реду, ево неколико корисних савета које можда досад нисте знали.

1. Како брзо очистити поврће од семенки

Да бисте брзо извадили семенке из бундеве и тиквице, користите кашику за сладолед (може и обична, али ова прва је идеална). Њене оштре ивице ће лако покупити семенке из унутрашњости поврћа. Њом се такође могу вадити кугле из диње или лубенице и њима декорисати воћне салате.

2. Како уклонити сувишну масноћу из јела

Ако вам је јело испало масно, сувишну масноћу је могуће уклонити помоћу неколико коцкица леда и папирне салвете или папирног убруса. Умотајте лед у салвету и пређите њом по површини јела. Лед ће као магнет привући масноћу, коју ће салвета упити.

3. Рукујте алу-фолијом као искусни кувар

Кухињска фолија се развлачи и кида? Чувајте је у фрижидеру. Кад је хладна, лака је за руковање и мање се лепи.

4. Лако гуљење цитрусног воћа

Ово је специјалан савет за оне који не воле да љуште поморанџе и лимун. Ставите воће у микроталасну рерну на 20 секунди и након тога ћете плод врло лако очистити од коре.

5. Олакшајте љуштење куваних јаја

Приликом кувања јаја у воду додајте мало соде бикарбоне или сирћета. Оба састојка продиру унутар љуске и олакшавају одвајање од беланцета.

6. Како лако нарендати мекани сир

Пре рендања сир ставите у замрзивач на 30 минута. Кад се стврдне, неће се лепити за ренде и добро ће се мрвити.

7. Да не плачете док сецкате лук

Пре него што почнете са сечењем, лук ставите лук у замрзивач на 30 минута. Али запамтите, овај начин је добар само ако планирате да га пржите или кувате. За салату лук у оваквом стању не можете користити.

8. Како спремити цело пиле

Када печете цело пиле (или неку другу птицу), окрените га грудима надоле. Ствар је у томе што у том делу има највише меса, па што је тај део ближи извору топлоте, брже ће се и испећи.

stil.kurir.rs

Foto: Pexels

Related posts

ОВО БИ МОГЛО ДА ВАС ЗАНИМА Психолози кажу да због ОВИХ 10 ФРАЗА други могу да помисле да нисте паметни, проверите да ли их користите

Ivona

(ВИДЕО) ТРИК КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ Ставили ролну тоалет папира у фрижидер, а када прочитате зашто урадићете исто

Ivona

СМЕЂИ ШЕЋЕР ЛЕЧИ ПЕТ БОЛЕСТИ КОД БИЉАКА Помешајте га са белим луком и водом и ваше биљке ће процветати

Ivona