Политика

Вучић у Малом Зворнику – Дошао сам да разговарамо о проблемима, у септембру ћу 7 дана бити у Подрињу

Председник Србије Александар Вучић стигао је вечерас у зграду општине Мали Зворник како би са мештанима тог, али и околних места разговарао о експлоатацији литујума и о другим темама које их интересују, а пре свега да их, како је рекао, чује и саслуша.

Вучића је испред зграде општине дочекало више од стотину грађана.

Разговор са мештанима ће се одржати у сали Скупштине општине Мали Зворник, а председник је раније на свом Инстаграм налогу навео да ће приступ бити слободан и да су сви добродошли.

„Поштовани грађани Малог Зворника, позивам вас, позивам све из Крупња, Љубовије, Лознице, одакле хоћете да дођете на разговор, који ћу више да слушам. Желим да вас чујем, на нешто можда и одговорим, али желим да разговарам са вама“, навео је Вучић раније данас на Инстаграму и додао да ће сви који желе моћи да уђу.

Он је навео да то нису контролисани разговори, већ да су то истински и суштински разговори.

„И нећете моћи да говорите само о литијуму као што су они рекли, моћи ћете да говорите о чему год хоћете. Можете да критикујете свог председника, можете да изговорите шта год хоћете, потпуно слободно. И добродошли, ја сам се спремио и могу да будем са вама сатима и читаву ноћ ако буде потребно. Хоћу да вас чујем, хоћу да вас слушам“, поручио је председник.

Вучић је у недељу на конференцији за медије одржаној дан након протеста у Београду против најаве експлоатације литијума и компаније Рио Тинто, нагласио да заустављање привреде није решење већ разговор на који, како је приметио, они који сада протестују, нису желели да дођу и поручио је да ће ићи да разговара са народом.

„Ићи ћу да разговарам са онима који другачије мисле, ићи ћу да разговарам о њиховом страху који постоји“, рекао је Вучић и најавио да ће ићи у свако место од Лознице, Крупња, Малог Зворника, Чачка до Ваљева и других општина.

Он је рекао да види посебну забринутост код грађана у Западној Србији, додајући да је чак 50 одсто више људи било у једном Чачку него у Лесковцу, Врању, Зајечару и Бору заједно.

„Врање је отприлике исте величине као Чачак, а Лесковац је много већи него Чачак. И још додајте и Бор, Зајечар и сва та четири места заједно, нису имали људи на протестима колико Чачак, па још 30 одсто“, рекао је Вучић.

Он је навео да забринутост влада и у мањим местима, попут Мионице, Аранђеловца, Осечине и итд.

„Други су мотиви Београда, Новог Сада и Ниша. Не бих сад улазио у то, не бих да помажем политичким противницима“, рекао је Вучић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је дошао у Мали Зворник да разговара о проблемима и страховима грађана и да ће у септембру седам дана провести у Подрињу и обићи свако село у том крају.

Вучић је окупљеним грађанима испред зграде општине у Малом Зворнику рекао да ће ако треба цело вече и целу ноћ одговарати на њихова питања и тражио да обезбеђење пусти унутра сваког ко жели да уђе. “Дошао сам вечерас да вас слушам по сваком питању, да разговарамо о сваком селу у Подрињу, Поцерини и Мачви. Да разговарамо о свему што је потребно да урадимо. Морамо да разговарамо о проблемима и страховима. Више ја да слушам него да говорим, али ћу наравно ускоро провести седам дана у Подрињу да обиђем свако село, да разговарам са свима и да видимо како најбрже проблеме да решавамо”, рекао је Вучић окупленим грађанима. Он је грађанима рекао да је почео да се ради пројекат о продужењу брзе саобраћајнице од Лознице до Малог Зворника, што ће у многоме побољшати живот људи у читавом Подрињу. “То је велика ствар. Као што сам вам обећао, у септембру ћу доћи да проведем седам дана у Подрињу и да будем председник из Подриња и да ми овде долазе сви који долазе у госте Србији“, рекао је Вучић окупљеним грађанима. Он је навео да ће у наредна четири месеца да се после аутопута Рума-Шабац, заврши Шабац-Лозница брза саобраћајница. „Онда ћемо да радимо пројекат и, верујем, следеће године, најкасније до 2027. да завршимо и брзу саобраћајницу до Малог Зворника“, рекао је Вучић. Он је рекао грађанима на почетку разговора у згради општине да је спреман да их саслуша , да види које бриге имају и шта је то што заједнички може да се уради.

 

 

 

 

Фото, Танјуг: Владимир Шпорчић

Related posts

Због забране уласка динара на КиМ Срби нису могли да подигну социјалну помоћ

Новосадска ТВ

Министар Вучевић присуствовао представљању Беле књиге одбране Републике Србије

Новосадска ТВ

Др Весна Туркулов и градоначелник Ђурић: Васкршње успомене су оне које остају за цео живот

Новосадска ТВ