Нови Сад

„Безбедна заједница“ организује завршни турнир у малом фудбалу у суботу, 13. јула

Представници Удружења полицајаца и грађана „Безбедна заједница“ већ неколико месеци спроводе пројекат под називом „Буди креативан и друштвено активан“ у којем учествују деца и млади из новосадског насеља Велики рит.

За крај, представници Удружења организују завршни турнир у малом фудбалу који ће се одржати у суботу, 13. јула 2024. године, с почетком у 11.00 часова, на стадиону Фудбалског клуба „Црвена звезда“ у Новом Саду, Темерински пут бб. Фудбалске екипе ће чинити деца и млади из Великог рита и из опште популације.

Пројектне активности је подржао Град Нови Сад, Градска управа за социјалну и дечју заштиту.
Деца и млади су кроз досадашње спортско-рекреативне радионице имали прилику да схвате важност корисног и прихватљивог организовања слободног времена, с једне, као и друштвено активног деловања у заједници, с друге стране.

Организовањем финалног турнира створиће се инклузивно окружење у којем ће се сваки појединац осећати равноправним и уваженим чланом заједнице, а гледаоци ће пружити подршку деци и младима и промовисати добре и здраве навике кроз спорт и рекреацију који су важни за правилан психо-физички развој сваког детета.