Друштво

Успешно завршена хуманитарна вожња бициклом за петогодишњу Мерјем Никшић

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије саопштила је да је припадник Службе за обезбеђење Окружног затвора у Новом Саду Милан Мићуновић успешно завршио хуманитарну вожњу бициклом кроз три државе како би помогао да се прикупи што више новца за лечење петогодишње девојчице Мерјем Никшић која болује од церебралне парализе.

Мићуновић је због лоших временских услова који су га пратили прошле седмице кроз Србију, Босну и Херцеговину (БиХ) и Црну Гору скратио пут на коме је са другим бициклистима планирао да пређе 1.500 километара.

Из тог разлога, као и због повреде ноге коју је задобио услед исцрпљујуће вожње, прешли су 750 километара у условима јаке кише и високих температура који су се непрестано смењивали.

Вожња је кренула из Новог Сада, ка Вишеграду, Горажду, Пљевљима, преко Златара и до коначног одредишта – Новог Пазара, у коме живи Мерјем са својом породицом.

Финиш хуманитарне вожње завршен је величанственим и емотивним дочеком који су за нашег колегу и друге бициклисте приредили породица девојчице и бројни грађани Новог Пазара који прикупљају средства за помоћ малој Мерјем.

Овој петогодишњој девојчици су експериментални лекови и терапије у иностранству до сада помогли да неке од свакодневних активности почне самостално да обавља.

Сви који желе могу да уплате новац за њено лечење на динарски рачун: 160-6000001038011-07, девизни: 160-6000001038215-74 IBAN: РС35160600000103821574 SWIFT/BIC: DBDBRSBG или слањем СМС поруке 1041 на број 3030.

Сличну хуману акцију организовали су недавно командири Окружног затвора у Београду и Казнено-поправног завода у Панчеву када су девет дана пешачили 440 километара од манастира Раковица до Острога да би помогли лечење осмогодишње Анастасије Зафировић из Београда која, такође, болује од церебралне парализе.

И ову акцију је подржала Управа за извршење кривичних санкција као и све претходне током којих су прикупљана средства за лечење малишана, куповину медицинских помогала и донацију постељина за породилишта, наводи се у саопштењу.

 

Фото: Управа за извршење кривичних санкција