Политика

Влада заинтересована за отварање студијских програма Универзитета Бокони у Србији

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са представницима Универзитета Бокони из Милана о сарадњи и отварању студијских програма у Србији, као и значају који ће то имати за образовни систем и привреду наше земље.

Вучевић је истакао да је Универзитет Бокони један од најутицајнијих универзитета у Европи са великим бројем различитих савремених програма, који даје широке перспективе за академски развој.

Премијер је нагласио да је циљ Владе да пружи студентима прилику да студирајући у својој земљи стекну диплому неког од најпризнатијих европских факултета, међу које се свакако убраја и Бокони.

Према његовим речима, Влада Србије веома је заинтересована за укључивање италијанских факултета у домаће високошколско образовање, а те иницијативе имаће пуну подршку његовог кабинета с обзиром на то да је улагање у образовање најбоља инвестиција за будућност.

Вучевић је поручио да би отварање могућности за студирање на неком од престижних европских факултета у Србији била изузетна прилика и за студенте из региона.

Ректор Универзитета Бокони Франческо Билари нагласио је да је Србија препозната као земља која гледа у будућност, политички, економски и на сваки други начин.

Билари је, говорећи о значају ове образовне институције указао да годишње на хиљаде студената из читаве Европе конкурише за упис, што најбоље говори о томе колико овај универзитет међу студентима има престижан углед.

Related posts

Вучић: За 100 година ће у уџбеницима писати како је мала земља победила моћне

Новосадска ТВ

НАШ ГРАД, НАШ ДАН

Новосадска ТВ

Градоначелник примио таксисту који је спречио девојку да скочи са Моста слободе

Новосадска ТВ