Политика

Влада заинтересована за отварање студијских програма Универзитета Бокони у Србији

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са представницима Универзитета Бокони из Милана о сарадњи и отварању студијских програма у Србији, као и значају који ће то имати за образовни систем и привреду наше земље.

Вучевић је истакао да је Универзитет Бокони један од најутицајнијих универзитета у Европи са великим бројем различитих савремених програма, који даје широке перспективе за академски развој.

Премијер је нагласио да је циљ Владе да пружи студентима прилику да студирајући у својој земљи стекну диплому неког од најпризнатијих европских факултета, међу које се свакако убраја и Бокони.

Према његовим речима, Влада Србије веома је заинтересована за укључивање италијанских факултета у домаће високошколско образовање, а те иницијативе имаће пуну подршку његовог кабинета с обзиром на то да је улагање у образовање најбоља инвестиција за будућност.

Вучевић је поручио да би отварање могућности за студирање на неком од престижних европских факултета у Србији била изузетна прилика и за студенте из региона.

Ректор Универзитета Бокони Франческо Билари нагласио је да је Србија препозната као земља која гледа у будућност, политички, економски и на сваки други начин.

Билари је, говорећи о значају ове образовне институције указао да годишње на хиљаде студената из читаве Европе конкурише за упис, што најбоље говори о томе колико овај универзитет међу студентима има престижан углед.

Related posts

Вучић разговарао са Раисијем, изразио саучешће поводом терористичког напада

Новосадска ТВ

Почиње Exit фестивал, АБС апелује на младе да не возе под дејством алкохола и дроге

Новосадска ТВ

У Србији данас облачно, могуће краткотрајне временске непогоде

Новосадска ТВ