Војводина

Ученици генерације и вуковци у општини Врбас добили на поклон лаптопове и паметне сатове

Ученици генерације и вуковци из свих школа у општини Врбас добили на поклон лаптопове и паметне сатове. Награђено је 86 ученика. Лаптопове је добило 13 ђака генерације, а 73 носиоца Вукове дипломе добилo je паметне сатове. Награде најбољим врбаским ђацима уручила је заменица председника општине Тијана Алексић.
Она је нагласила да је инвестиција у образовање најважније улагање и кључ успеха сваког човека и сваке локалне самоуправе.
– Награде које смо данас уручили ђацима генерације и вуковцима представљају подстицај који их мотивише да наставе да се труде и инспирише и друге ученике да теже вишем. И бољем. Награђивањем најбољих ђака, ми шаљемо снажну поруку да друштво цени и препознаје рад и труд. Да афирмише квалитет, посвећеност, марљивост и знање. Наравно, успех који сте постигли не би био могућ без ваших наставника, професора и ваших родитеља. Они су ваша главна подршка и водичи на путу знања и успеха – рекла је Алексић.
Она је истакла да општина Врбас, самостално и уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе инвестира у поправку и реновирање школских објеката, али и у савремену технологију која ученицима олакшава учење и истраживање.
– Поред тога обезбеђујемо стипендије најбољим ђацима, а свим ученицима субвенционишемо трошкове превоза и ужину. Улагање у обнову школа и награђивање ученика је дужност наше локалне самуправе и ми смо на томе радили претходних година и наставићемо да радимо и у будућности – рекла је Тијана Алексић.