Избори 2024Нови Сад

Митинг у Новом Саду: Ово су избори који надилазе локалне, избори за будућност Србије

Са предизборне конвенције коалиције окупљене око СНС у Новом Саду поручено је данас да предстојећи избори надилазе значај локалних избора и да ће се на њима одлучивати о будућности Србије, као и о томе да ли земља иде напред или у неизвесност.

Председник Покрета социјалиста и потпредседник Владе Србије Александар Вулин рекао је данас на предизборном митингу коалицје око СНС у Новом Саду да предстојећи локални избори нису обични избори и поручио да су то избори које Србија не сме да изгуби.

Он је ценио да су ови избори борба да се њиховим поразом изазову парлментарни и председнички избори, да се сломи политика слободе коју Србија води.

„Ово су избори које Србија не сме да изгуби, које Србија мора да добије, ово су избори и за право да не одсутанемо од Републике Српске, за нашу одлуку да никада не признамо лажну државу Косово, да останемо војно неутрални, да не уведемо санкције Русији“, рекао је Вулин.

Вулин је председнику Србије, пред пут у Њујорк, где га како је рекао чекају моћни непријатељи, поручио да када му буде тешко да се сети атмосфере из ове сале.

„Идете у Нујујорк, идете тамо где вас чекају моћни непријатељи, тамо где вас пратимо са мало наде, а пуно поноса, када вам буде најтеже када вам буду претили, говорили кроз зубе, када вам буду рекли да се мало умирите, јер метак који је нашао словачког премијера може да нађе и председника Србије, сетите се ове сале, ових људи који су уз вас и будите уверени у победу као што ми верујемо у вас“, рекао је Вулин.

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић навео је да овакву енергију која греје све около одавно није осетио и замолио грађане да је задрже што дуже до 2. јуна – важног дана за све, јер се тад одлучује да ли идемо напред или одлазимо у неизвесност.

„Верујем у вашу одлуку и убеђен сам да ће победа бити велика, јер као што смо у кампањи говорили о планираним пројектима, а не о противницима све време смо били на удару, зато нам и даље треба да водимо позитивну кампању и остваримо убедљиву, неспорну победу“, рекао је Љајић и додао да се на изборе излази под условима које је тражила опозицја и да ће зато та победа листе „Александар Вучић – Србија сутра“ бити још јача и слађа, са великим процентима разлике.

Како каже то није победа ради победе, већ да би Србија ишла напред, да би сманили тензије, имали много више путева, радних места… , а које је већ обезбедио Александар Вучић.

„Ови избори превазилазе значај локалних избора“, рекао је Љајић и нагласио да је и побољшање квалитета живота сваког човека важно и да је то борба коју влада и председник воде. Додао је да зато жели да помогне председнику у реализацији планова да Србије буде боља, богатија, да има више путева … да буде међународни уважена.

Он је рекао да се то остварило потебни су мир, нормалност у земљи, а то се обезбедњује победом ове коалиције.

Поручио је да је уверен у победу која ће бити изражена великом разликом и позвао грађане да их не завара то што део опозиције излази на изборе, а део не.

Носилац листе „Александар Вучић – Нови Сад сутра“ професор Весна Туркулов нагласила је да ће сав свој ауторитет и знање уложити у напредак Србије и бољу будућност свих грађана Новог Сада и позвала их све да јој се придуже у тој мисији како би у њиховом заједничком граду у којем је много урађено све било још боље.

Желим да вам кажем да је ваша будућност и ваших породица у вашим рукама, рекла је Туркулов и позвала све Новосађане да буду одговорни и 2. јуна изађу на бирачка места.

„Гласајте за наш Нови Сад, за нашу Србију и заокруже листу Нови Сад сутра“, рекла је Туркулов је нагласила да јој је привилегија и велика одговорност да служи Србију и народу и у тешким тренуцима за земљу.

Трудићу се да дам све од себе и за мене је то пре свега патриотски чин, рекла је Туркулов која је додала да се нада да сви знају да то не ради из интереса, јер је на свим пољима остварена и као лекар и као универизтетски професор.

Нагласила је да ће јој здравство бити у фокусу, да ће радити на изградњи градске болнице као и на завршетку радова у КЦ Војводине који ће имати 16 операционих сала.

 

Related posts

Вучић: За 14 дана биће исплаћене све пензије увећане за 14,8 одсто

Новосадска ТВ

Вучевић на војној вежби Вихор 2024. преко 2.000 припадника Војске Србије

Новосадска ТВ

Отворен Сајам електричних возила „EV Days“ на Новосадском сајму

Новосадска ТВ