Спорт

ФК Партизан одлучио да игра утакмицу полуфинала Купа Србије против Црвене звезде

Фудбалски клуб Партизан саопштио је данас да ће играти утакмицу полуфинала Купа Србије против Црвене звезде која је на програму у среду од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“.

„Управни одбор донео је одлуку да ФК Партизан наступи на сутрашњој утакмици полуфинала Купа Србије. Иако незадовољни стањем у домаћем фудбалу, где наш клуб има неравноправан третман од стране ФСС и судијске организације пре свега, из обавезе према играчима, навијачима, историји клуба и такмичењу Купа наше земље, донета је одлука о одигравању утакмице“, стоји на почетку клупског саопштења достављеног медијима.

У Партизану су били незадовољни суђењем Павла Илића на 173. „Вечитом дербију“ који је окончан победом Звезде 3:2. Из табора „црно-белих“ су тврдили да је Партизан драстично оштећен у суботу, истичући да је Звезда постигла други гол после недосуђеног прекршаја у нападу Шерифа Ндајеа над Светозаром Марковићем, као и да је пре трећег гола Звезде недосуђен прекршај за „црно-беле“ кад је Хванг згазио Захида, после чега је уследио напад Звезде који је резултирао пеналом.

„Спортска јавност је у кратком периоду могла да посведочи срамном третману Партизана и наших играча од стране судије Павла Илића, који је бестидно и по налогу режирао крајње резултате последња два „вечита дербија“. За судијског дилетанта Илића (у родном Крагујевцу познатог као осведоченог „звездаша“, о чему постоје и фотографије дотичног у мајици са обележјима тог клуба), једини циљ у две утакмице био је не дозволити надметање актера по правилима фудбалске игре, већ само и једино онемогућити играче Партизана да тријумфују!“, додаје се у саопштењу.

Из Партизана се нису ту зауставили, наставили су са оптужбама на рачун Илића.

„Судија Илић, који је послат по налогу Фудбалског савеза Србије и председника судијске организације, да својим срамним суђењем креира крајњи резултат у корист једног тима, уз вређање, бахаћење и одсуство образа и морала, никад више не би смео да буде актер највеће утакмице коју српски фудбал има! ФК Партизан ће због свеукупног третмана клуба у органима ФСС, на сутрашњој утакмици исказати револт и протест на посебан начин и захтевати да се однос према нашем клубу хитно промени, у складу са значајем који ФК Партизан има за српски фудбал“, закључује се у саопштењу.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић, архива