Политика

Вучевић:Заједничку листу са СНС подржало 14 странака и удружења

Српска напредна странка (СНС) почела је данас са коалиционим партнерима у општинском одбору странке у Обреновцу да прикупља потписе подршке за београдске изборе за изборну лусту „Александар Вучић-Београд сутра“.

Председник СНС Милош Вучевић, који је међу првима дао потпис подршке, рекао је новинарима да је заједничку листу „Александар Вучић-Београд сутра“ подржало 14 странака и удружења.

Он је нагласио да велики број људи подржава политику и оно што је рађено у Београду, претходних осам година, али је истакао да треба да се ради даље.

„Ми смо пре свега фокусирани на развој Београда и свих делова града, па тиме и Обреновца у наредне четири године и то ћемо кандидовати у кампањи до 2. јуна“, рекао је Вучевић.

Како истиче ова коалиција хоће да постигне компромис и са опозиционим странкама, и показала је довољну друштвену политичку зрелост, да су државни интереси изнад страначког или неког коалиционог интереса, као и то да жели да све оно што је наводно било спорно проба да јасно и прецизно дефинише.

„Наша победа 17. децембра и на 2023. републичком и на градском нивоу је била чиста, апсолутно чиста, али нисмо хтели да имамо спорну ситуацију у граду Београду и да неко то оспорава у смислу легитимитета и зато смо и одлучили да се избори поновно одрже, односно да се закажу нови избори и то 2. јуна и тиме оставимо довољно простора за све учеснике да припреме своју листу, кандидују најбоље, да прикупе потписе и да се говори о свим питањима“, рекао је он.

Вучевић је међутим нагласио да није могуће постићи договор ако једна страна хоће да уцењује друге и ако мисли да има право на фонтану жеља и да помера рокове, који су дефинисане законом и унапред предвиђени.

Како наглашава, то није питање добре воље, то је питање владавине права, уређеног система и демократије.

„Рокови за изборе су врло јасно дефинисани“, нагласио је он.

Како истиче Скупштину Града Београда чиниће одборници које буду бирали грађани Београда и свих делова Београда и све што се буде радило о изборима биће контролисано, јер ће бити и међународни посматрачи, као и представници свих странака учесника, али и полиција.

„Све је врло транспарентно и јасно. Нема ту ништа што се ради иза сцене и да неко можда уради нешто што други не види. То је апсолутно немогуће и то су глупе приче. Апсолутно није могуће да било ко шта ради противзаконито зато што имате на десетине и десетине чланова, бирачких одбора, изборних комисија и десетине и десетине посматрача, плус велики број грађана, а и медија. У ери друштвених мрежа и мобилних телефона, то је немогуће“, рекао је Вучевић..

Према његовим речима, такве приче су празне и пласирају их они који беже од изборног неуспеха.

Он се захвалио Обреновчанима који су се данас скупили у здању Соколског дома и који су дошли да подрже листу „Александар Вучић- Београд сутра“.

У општинском одбору СНС у Обреновцу заједничкој листи су подршку потписима дали и чланови Председништва странке Арно Гујон, Марко Ђурић и Мирослав Чучковић, као члан Главног одбора Александар Мирковић.

Поред њих потпис подршке су дали и председник Градског одбора Социјалистичке Партије Србије (СПС) Никола Никодијевић, као и Дејан Томашевић.

Велики број грађана дошао је да пружи подршку својим потписом напредњацима.

Београдски избори биће одржани 2. јуна, а напредњаци су данас тачно у подне почели прикупљање потписа подршке за предају изборних листа у више општинских одбора.

За предају изборних листа потребно је прикупити најмање 3.000 оверених потписа грађана.

 

Related posts

У понедељак отворена врата Министарства пољопривреде – позив на разговор

Новосадска ТВ

Од данас почиње вакцинација деце против ХПВ вируса

Новосадска ТВ

Ивковић: Процесуирано 38 лица за напад на Скупштину Града, БРОЈ ЋЕ БИТИ ВЕЋИ!

Новосадска ТВ