Архива

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ Посетио становнике Пејићевих салаша и Немановаца  

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је Месну заједницу „Пејићеви салаши-Немановци“ чије је седиште недавно реновирано. У марту прошле године Градска управа за имовину је започела рад на овом пројекту, а на јесен су радови на објекту и окончани.

– Данас сам са сарадницима у посети прелепом приградском насељу, Ченеју, односно његовом делу, Пејићевим салашима и Немановцима, чији становници сада имају леп и функционалан, потпуно обновљен објекат Месне заједнице. Ту су извођени радови на замени крова, постављање хидроизолације на кров, замена олука и столарије, поправка оштећених делова фасаде и пода, постављање пода и замена инсталација. За радове на овом објекту Град Нови Сад је издвојио 33 милиона динара, а за опремање намештајем, издвојено је још око 800 000 динара. Један део овог објекта користе Месна заједница и Месна канцеларија, док други део користи Удружење пензионера. И клупе и корпе су овде постављене прошле године, а 2021. смо опремили дечија игралишта и две теретане на отвореном – рекао је градоначелник.

Градоначелник Ђурић је нагласио да су радови планирани у тој Месној заједници за 2024. годину у вредности од 8,7 милиона динара, а претежно се односе на канализацију и јавну расвету.

– У току је израда техничке документације за изградњу канализације отпадних вода за насеља Пејићеви салаши, Немановци и Римски шанчеви, као и израда техничке документације за изградњу јавног осветљења на територији МЗ „Пејићеви салаши-Немановци“. Апелујемо на грађане да дају сагласности да бисмо што пре наставили са активностима на овим значајним пројектима. Као и увек, отворени смо за све предлоге и спремни за даљу сарадњу – рекао је градоначечник Ђурић.

Он је приликом посете Пејићевим салашима посетио и Расадник цвећа „Yuflor“ где га је са пословањем те фирме упознао власник Жељко Дамјанић, а обишао је и Клуб пензионера, где је разговарао са мештанима. Са најмлађим становницима ове Месне заједнице, градоначелник Милан Ђурић посадио је дрво белог јасена у паркићу, на игралишту иза објекта Месне заједнице.

 

 

 

Related posts

Видовданско насеље без воде

Новосадска ТВ

Градоначелник присуствовао седници Скупштине Удружења пензионера Града Новог Сада

Новосадска ТВ

Вучић се сутра обраћа јавности

Новосадска ТВ