Архива

Повећање пензија за све, без подношења захтева

Повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за 5,5 одсто, почев од 1. октобра 2023. године, односи се на све кориснике пензија и осталих права.
Исплату увећаних октобарских пензија и осталих права Фонд ПИО ће реализовати почетком новембра 2023. године.
Напомињемо да није потребно да корисници пензија подносе захтев за исплату увећаних пензија, с обзиром на то да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења.
Такође, будућим корисницима пензија и осталих права наведено повећање ће се урачунати кроз обрачун пензија и осталих накнада, јер је општи бод усклађен за исти износ као и пензије, тако да ни они немају потребе да подносе било какав захтев Фонду ПИО у вези с тим.
У вези сa наведеним, скрећемо посебно пажњу свим корисницима пензија и осталих права, како постојећим тако и будућим, да било какво позивање корисника пензија од стране разних појединаца (адвокати, удружења, групе грађана … и сл.) да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, јесте директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице за себе и своје наследнике.

Related posts

Вучић првацима:Морате да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите

Новосадска ТВ

Вучевић данас са Хандановићевом и амбасадором Русије у складишту гаса „Банатски Двор“

Новосадска ТВ

Отворен 41. сајам ПЧЕЛАРА ВОЈВОДИНЕ У НОВОМ САДУ

Новосадска ТВ