Друштво

Брнабић: Опозицији је власт толико важна да ће злоупотребити било шта

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас, поводом писма дела опозиције у којем тражи од ЕУ да уведе санкције председнику Србије Александру Вучићу, да је њима власт толико важна да ће, како је рекла, злоупотребити било шта.
„Њима је власт толико важна и долазак на власт да ће они злоупотребити било шта, Србе на КиМ, трагедију у Рибникару, убиства у Младеновцу, где ће рећи, да – ми смо искористили тугу народа да политички профитирамо, и то сами признају, само кажу, можда је било мало неспретно речено“, казала је Брнабић одговарајући на питања новинара.

Сада, како је навела, пишу ЕУ да уведе санкције Србији, оцењујући да су то невероватне ствари.
„Они ће рећи нисмо тражили да се Србији уведу санкције него српском руководству, што значи да се Србији уведу санкције зато што је то руководство изабрано од стране народа. И када уведете њима санкције, увели сте и Републици Србији, и онемогућили сте Србију да ради неке ствари и све то што са собом носи“, рекла је Брнабић.
Она је навела да нема разлике у томе шта прича опозиције, а шта Аљбин Курти и Вјоса Османи.
Брнабић, која је данас обишла локалитет Винча заједно са амбасадором САД Кристофером Хилом, казала је да, рецимо и у САД, постоје различите опције, да постоји огромна поларизација, али да они своје размирице решавају унутар земље.
„Никада нисте видели и верујем да никада нећемо доживети да видимо да опозиција у једној земљи пише неком да уведе санкције њиховој земљи зато што се они не слажу са политичким руководством“, рекла је Брнабић.
Оценила је да ће опозиција тим писмом још једном ући у историју политичког бешчашћа.