Архива

Председник Вучић на 60. Минхенској конференцији о безбедности, очекују га бројни састанци

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Савезној Републици Немачкој, где ће учествовати на 60. Минхенској конференцији о безбедности.

Како је саопштила служба за сарадњу са медијима председника Републике, том приликом председник Вучић одржаће низ билатералних сусрета са светским и европским званичницима, као и представницима међународних институција, међу којима су министри спољних послова НР Кине и Велике Британије, шеф дипломатије ЕУ, амерички сенатори и председници Организације за европску безбедност и сарадњу и Европске банке за обнову и развој.

Вучић се састао са Камероном у Минхену

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Велике Британије Дејвидом Камероном у Минхену, где се данас одржава 60. Минхенска безбедносна конференција.

Он ће се првог дана Конференције и са Јоханесом Ханом, европским комесаром за буџетска питања, а послеподне ће разговарати са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Франсоа Рено Басо, као и са Петером Бајером, чланом Одбора за спољну политику Бундестага и известиоцем за КиМ у радној групи Уније CDU/CSU за Западни Балкан.

Вучић: Добар и користан разговор са Дејвидом Камероном

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је састанак са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Дејвидом Камероном био добар и веома користан, као и да су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану.

„Говорећи о плановима Србије за раст у наредним годинама, као и о организацјии сајма ЕXПО 2027, посебно сам нагласио значај економске сарадње, инвестиција и трговинских односа између наше земље и Уједињеног Краљевства“, написао је Вучић на свом Инстаграму „buducnostsrbijeav“.

Како је навео, они су разменили мишљења о свим важним акутелним изазовима спољне и безбедносне политике, као и о ситуацији у региону Заопадног Балкана.

Председник Вучић борави у Минхену, где учествује на Минхенској безбедносној конференцији.

Вучић: Разговарао сам са фон дер Лајен о важним регионалним и светским темама

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен током посете Минхену.

„Са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен сам накратко разговарао о важним регионалним и светским темама по питању безбедности и спољне политике. Још једном сам поновио чврсту опредељеност Србије за наставак и убрзање свог европског пута“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“.

Председник Вучић борави у Минхену, где учествује на Минхенској безбедносној конференцији.

Вучић: Разговарао сам са Ханом о агенди раста ЕУ за западни Балкан

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да се састао данас у Минхену са европским комесаром за буџетска питања Јоханесом Ханом, са којим је разговарао о агенди раста ЕУ за Западни Балкан, као плану који је намењен економском расту региона, убрзању реформи и улагању које може у знатној мери да унапреди процес проширења и чланство Србије у ЕУ.

„Посебно имајући у виду досадашње инвестиције ЕУ у Србији, као и велике планове развоја на којима већ радимо, а у којима видимо и значајно учешће Европске уније, као једног од крунских економских партнера Србије“, написао је Вучић на својој Инстаграм страници „buducnostsrbijeav“.

Оценио је да је имао одличан састанак са Јоханесом Ханом, познаваоцем наших регионалних прилика, који је, како је Вучић навео, био сведок бројних изазова на дугом путу напретка Србије и земаља Западног Балкана ка чланству у ЕУ, за које се свесрдно залагао.

Председник Вучић борави у Минхену, где учествује на Минхенској безбедносној конференцији.

Вучић се састао са председницом ЕБРД-а

Председник Србије Александар Вучић састао се у Минхену са председницом Европске банке за обнову и развој, Одил Франсоа Рено Басо.Вучић се налази у Минхену где учествује на 60. Минхенском безбедносном форуму.

 

 

 

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

 

 

Related posts

Службе Града Новог Сада: ПОЖАР НА ЛИВАДИ У БЛИЗИНИ „РОДЕ“ ПОД КОНТРОЛОМ!

Новосадска ТВ

Политика: Северу Космета понестају намирнице и лекови

Новосадска ТВ

Вучевић: Грађани неће лажи и насиље, зато је опозиција доживела фијаско

Новосадска ТВ