Нови Сад

Ђурић и Весић обишли радове на регионалном путу Руменка – Бачки Петровац

Градоначелник Новог Сад Милан Ђурић је са министром Гораном Весићем обишао радове на регионалном путу Руменка – Бачки Петровац, који су увелико у току и изводе се без обуставе саобраћаја.

Весић: Србија у путеве око Новог Сада улаже скоро седам милиона евра

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да држава Србија, рачунајући средства извдојена прошле године, улаже чак седам милиона евра у обнову регионалних путева око Новог Сада.

Весић је, како се наводи у саопштењу министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ) обишао данас радове на реконструкцији пута Бачки Петровац – Руменка, недалеко од Новог Сада, који су увелику у току, иако је фебруар, будући да временски услови то дозвољавају.

„Иако је фебруар месец, настављамо са убрзаним радовима на реконструкцији регионалних путева. Пре неколико дана почела је обнова пута дугог 7,5 километара који води од Бачког Петровца до Руменске“, рекао је министар.

Подсетио је да је током прошле године урађен још један пут, вредан око 240 милиона динара на територији Новог Сада.

„У овом тренутку радимо 10,5 километара путева, укупне вредности 565 милиона динара, што значи да је Србија само у регионалне и околне путеве на територији Новог Сада, уложила и улаже скоро седам милиона евра“, навео је Весић.

Ако се томе, како је нагласио додају и два моста у Новом Саду која су у изградњи и трећи, пешачко-бициклистички мост, који је у плану, као и изградња Фрушкогорског коридора и аутопута Београд -Зрењанин – Нови Сад, јасно се види колико се улаже у саобраћајну инфраструктуру Новог Сада.

„За нас је важно да, осим што градимо аутопутеве и брзе саобраћајнице, уређујемо и локалне путеве. Пут Бачки Петровац – Руменка је регионални пут, веома је фреквентан и зато је важно да његовом, и обновом што више оваквих путева побољшавамо квалитет живота грађана“, рекао је Весић.

Он је додао и да ће пут бити проширен за пола метра, па самим тим и безбеднији.

„И тиме показујемо да водимо рачуна о уређењу, обнови путева и да водимо рачуна о сваком делу наше земље“, закључио је министар.

Радови на путу Бачки Петровац – Руменка одвијају се без потпуне обуставе саобраћаја, односно док трају радови, за саобраћај је отворена једна колозовна трака, док се возила пропуштају наизменично, како би се што мање реметио проток на овој фреквентној деоници.

У саопштењу МГСИ се додаје да су радове на путу са министром Весићем обишли и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и помоћник министра за друмски саобраћај Мирослав Алемпић.

 

Фото: МГСИ/ Предраг Митић

 

Related posts

Обележен Дан победе над фашизмом, Ђурић поручио: Сећамо се наших хероја!

Новосадска ТВ

Вучић у Војнотехничком институту, запослене у Војсци Србије очекује даље повећања плата

Новосадска ТВ

Због невремена најтеже у Шиду – екипе ЕМС-а на терену, опрез за грађане које живи поред водотокова

Новосадска ТВ