Нови Сад

Град Нови Сад помаже социјално угроженом становништву

Заменик градоначелника Игор Црнобарац посетио је Градску организацију Црвеног крста у Петроварадину, a том приликом подељена је помоћ социјално угроженим породицама у оквиру Пројекта директног ублажавања сиромаштва.
– Град Нови Сад води одговорну социјалну политику, уз настојање да константно унапреди и прошири механизме и мере подршке нашим најугроженијим суграђанима. Када је у питању реализација програма из области социјалне и дечије заштите, посебно се истиче сарадња са Градском организацијом Црвеног крста. У овој години из буџета Града издвојено је скоро 73 милиона динара за програме и активности Црвеног крста у борби против сиромаштва. Један од тих програма је везан за директно ублажавање сиромаштва, за који је из буџета издвојено преко 9 милиона динара, а помоћ је намењена за око 2000 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада. Искористио бих прилику и да волонтерима Црвеног крста честитам 5. децембар, Међународни дан волонтера и да им се у име Града захвалим и упутим најискренију честитку и дивљење свим људима који су, у духу волонтеризма, увек интересе заједнице и друштва стављали испред личних интереса – рекао је Игор Црнобарац.
Црвени крст је извршио набавку 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета који ће бити дистрибуирани током децембра месеца и почетком јануара 2024. године.
– Захваљујући подршци Града Новог Сада, ми се као Црвени крст Новог Сад издвајамо као пример добре праксе у контексту рада Црвеног крста Србије, јер Град снажно подржавајући наше активности, подржава и добробит наших крајњих корисника. Током 2022. године, помогли смо 13.704 појединца, који помоћ и неки од видова наших услуга носе у својe породице, а ове године смо на истом нивоу. То се односи и на рад Народне кухиње, где се свакодневно припрема 600 куваних оброка и 800 ланч пакета, који Град традиционално финансира од 1991. године. Ту су и разни други програми, као што је опоравак на мору за најмлађе суграђане из социјално угрожених породица, али и програми за најугроженије пензионере – истакао је секретар Градске организације Црвеног крста др Драган Лазић.

Related posts

Вучић: Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију

Новосадска ТВ

Отворена изложба архивских документа поводом 110 година од почетка Великог рата

Новосадска ТВ

Данас температура до 11 степени, увече наоблачење с кишом и снегом

Новосадска ТВ