Политика

Вучевић потписом подржао листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане!“

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић подржао је вечерас својим потписом листу кандидата „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ за изборе за народне посланике расписане 17. децембра.

Он је листу потписао у општинском одбору СНС-а у Земуну, испред којег се окупио велики број чланова и симпатизера странке који стоје у редовима како би потписали изборне листе кандидата за парламентарне и локалне изборе.

„Често кажемо да су избори увек пресудни, али рекао бих да после дугог времена имамо изборе који одлучују заиста не само питање ко ће имати неку политичку већину у парламенту, него пре свега одлучујемо куда и како ће Србија даље да иде. Да ли ће Србија даље да иде путем једне слободне и независне државе, државе која чува свој интегритет, која чува свој државни, национални и народни интерес, ли је то пут повратка у прошлост, губљење дигнитета наше државе и свега оног што смо проживели до 2012“, рекао је Вучевић након потписивања листе.

Он је нагласио да избори зависе од изборне воље грађана, а да ће се резултати знати тек 17. децембра.

„Оно што је извесно, да је суштински избор важан. Врло је лако поновити оно што нам се дешавало у прошлости. Зато ја верујем да ће грађани Србије добро размислити и пре свега у великом броју зачинити биралишта тог 17. децембра и одлучити куда и како Србија даље треба да иде“, казао је Вучевић.

Вучевић је на крају обраћања истакао да су избори „врхунац демократије“ и позвао грађане да у што већем броју изађу на изборе.

Поред Вучевића, листу потписа у општинском одбору СНС-а у Земуну подржао је и потпредседник те странке Александар Шапић.

Председник Србије Александар Вучић расписао је раније данас ванредне парламентарне изборе који ће се одржати у недељу 17. децембра, док је председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић расписао за исти дан локалне изборе у 65 градова и општина у Србији укључујући и Београд.

 

 

 

Related posts

Вучевић: 17. децембра избор јасан – Александар Вучић или Драган Ђилас

Новосадска ТВ

Сусрет организација система безбедности и Новосађана на Тргу слободе

Новосадска ТВ

Данас се обележава Европски дан логопедије

Новосадска ТВ