Избори 2024Политика

Вучић:Избори ће показати какву политику подржавају грађани

Председник Србије Александар Вучић и члан СНС вечерас је својим потписом пружио подршку изборној листи коју предводе напредњаци и рекао да ће неке ствари да се виде на изборима и да ће то бити најважнији дан.

„То је најважнији дан, тада ћемо моћи да видимо какву политику подржавају грађани Србије, у колико тешким околностима имамо изборе и са каквим се све изазовима суочавамо споља, унутра и у региону“, рекао је Вучић и истакао да људи треба да разумеју да је поглед у будућност нешто без чега се не може.

„Један значајан део пута смо прошли успешно и подигли земљу и опоравили је и сада је важно да наставимо још снажније да би земља била сигурна и да бисмо имали још нижу стопу незапослености и да се решавају проблеми обичних људи од момографа, магнетних разонанци до подизања животног стандарда“, истакао је Вучић који је потпис изборној листи „Александар Вучић-Србија не сме да стане“ дао у општинском одбору на Савском венцу.

Он је рекао да се у свим одборима у Србији људи скупљају у великом броју да потписом подрже изборну листу напредњака, као и да верује да ће потписи и изборна листа бити предати изборној комисији већ ујутру.

„То је снага организације и овде на Савском венцу и свим општинама у Србији. Очекујемо да се вечерас скупе потписи, а онда због слагања по азбучном реду, што ће се завршити ноћас, колико сутра преда прва листа са 40.000, 50.000 потписа“, рекао је председник.

Предстоји нам Експо 2027. године, али у међувремену ће бити још много изазова, рекао је Вучић и додао да су то све ствари о којима грађани треба да се изјасне.

Нагласио је да је важно да се виде различити програми и идеје и да буде демократска утакмица.

„Томе се увек радујем“, додао је Вучић.

На питање новинара како коментарише то што је Небојша Зеленовић изјавио да су за листу „Србија против насиља“ ово избори против Вучића, он је рекао да би волео да избори увек буду утакмица у којој учествују најбоји и у којој се нешто нуди.

„Ако је то што нудите мржња према једном човеку или жеља да нечије животе уништавају, а не да нешто ураде и унапреде у Србији, то су бајке за малу децу и лоша порука, која је погрешно изабрана за грађане Србије“, оценио је Вучић.

Људи хоће да чују другачије идеје, нагласио је Вучић.

Он је истакао да такви програми у коме се само мрзи један човек не заслужују поверење грађана.

„Ја већ десет година водим земљу на веома одоговоран, озбиљан и посвећен начин, али шта год причали ја немам 619 милиона евра. То је суштинска разлика“, навео је Вучић.

Казао је да је то парадигма сваког лицемерја и показује бесмисао дела наше политичке сцене.

Вучић је рекао да ту има и батинаша који говоре да су за Србију против насиља, а који туку и старије и још држе придике.

Упадали су у скупштину и заустављали аутопуте, тако да мислим да им не приличи тај назив – Србија против насиља.

На питање како коментарише то што је Ђилас рекао да са десничарима формирају власт у Београду и да хоће да формирају техничку владу на републичком нивоу, Вучић је рекао да се влада може формирати само када се у скупштини изгласа нека влада већином гласова.

„Проблем је када је Биљана Живојиновић или тако неко на листи у Београду ‘Србија не сме да стане’ из радикала, а није проблем када су подржавали Ђиласа на власти и Бастаћа на Старом граду и због њих имали власт, и тада им није био проблем када су подржавали мањински Шапића са радикалима, када смо ми били у опозицији.

Сада им није проблем када кажу да ће са љотићевцима да формирају владу, а ми унапред кажемо да са радикалима нећемо да формирамо владу, јер имамо значајне разлике у нашим програмима. Ми мислимо да Србија мора да чува свој европски пут колико и да чува традиционалне односе са Русијом и Кином, али нећемо да одбацујемо европски пут као радикали и зато нећемо са њома у владу. Они са друге стране хоће са љотићевим следбеницима у владу“, рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да нема чега да се стиди, као што говори опозиција и нагласио да је поносан на тежак и напоран рад као и на остварене резултате, од два, три или четири пута већих плата, пензија, мостова, путева, пруга преко Београда на води до лекова за децу.

Председник је одговарао на питање новинара након што је почело потписивање подршке изборној листи СНС на ванредним парламентарним и локалним изборима „Александар Вучић – Србија не сме да стане“,

Вучић је рекао да су говорили како је спаковао кофере и побегао из земље.

„Никада нисам побегао и када дођу и протестују и мисле да су најјачи не померам се. Чега да се стидим што ће нам плате и пензије бити два, три пута веће, да се стидим града у граду на Савском венцу, Београда на води, хиљада мостова, пруга и путева што помажемо дечици која захтевају лекове од млион и преко милион евра“, рекао је председник.

Председник је питао да ли треба да се стиди тога што нема 619 милиона евра.

„Немам чега да се стидим, поносан сам на теззак и напоран рад“, рекао је Вучић.

Планови који предстоје тичу се четвртог квартала, додао је председник, и истакао да већ у овом, трећем квраталу Србија остварује значајан напредак у односу на све европске земље.

„Ми то управо због свих инвестиција успешно радимо, то мора да се настави у четвртом кварталу. Ово што је рекао Међународни монетарни фонд је важно – рекао је да смо озбиљно прошли кроз програм. То су рекли светски стручњаци, а не Синиша Мали“, рекао је Вучић.

Истиче да је економија један од приоритета, као и да су у току интензивне припреме за ЕXПО 2027.

„Пре свега економија иде напред, сад се припремао за ЕXПО и градимо Србију, и све што нам је потребно. Али, пре свега – потребно је посветити велику пажњу људима и њиховим проблемима“, рекао је Вучић.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

 

 

Related posts

Нова рунда дијалога на техничком нивоу 16. новембра, Петковић потврдио учешће

Новосадска ТВ

Вучић детаљно информисао шеика Ал Нахјана о насиљу над Србима на КиМ

Новосадска ТВ

Данас сунчано и топло, на југоистоку облчано са могућом кишом

Новосадска ТВ