Друштво

Порфирије: Апелујемо на оне који имају кључеве мира да их употребе на КиМ

Патријарх Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару и поручио да је данас више икад него потребно да се молимо за мир и браћу и сестре на Косову и Метохији.

„Нама је потребније више него ишта истинска дубинска права вера и да знамо да ће нам бити по вери онако како верујемо и онолико колико верујемо. Онолико колико имамо поверење у Бога толико ће и Господ нама узвраћати. То и јесте чудо, чудо никада не претходи вери. Чудо је увек последица вере. И све оно што бива у нашем животу јесте последица наше вере“, рекао је патријарх.

Патријарх је истакао да је данас више него потребно “да се молимо за мир и за нашу браћу и сестре на Косову и Метохији“.

“Уназад деценијама они су на крсту, а данас се тај крст разбуктао. Да се молимо да им Бог да пре свега вере и снаге и поверење у Бога, да будемо увек уз њих, али да се молимо и за мир за све оне које живе на Косову, јер није могуће задобити мир у себи и за себе ако је онај поред нас немиран“, поручио је патријарх.

Он је рекао да је потребно борити се за мир и за нашег ближњег како бисмо имали мир у себи, саопштила је СПЦ.

„Да се молимо за нашу браћу и сестре на Косову и Метохији, да апелујемо на оне који безмало имају кључеве мира у свету, који имају моћ и силу да те кључеве употребе на најбољи могући начин, да те кључеве заиста употребе како би дошао мир на све људе на Косову и Метохији“, истакао је он.

Светој Литургији су присуствовала и деца из Гњилана са Косова и Метохије за које је касније патријарх Порфирије припремио трпезу љубави у Светосавском дому на Врачару.

 

Фото: СПЦ