Друштво

РЗС: У недељу почиње попис пољопривреде и траје до 15. децембра

Попис пољопривреде почиње у недељу, 1. октобра и трајеће до 15. децембра, објавио је Републички завод за статистику који припрема, организује и спроводи овај попис.
Из РЗС су навели да је попис пољопривреде као и попис становништва који је спроведен прошле године Европска унија финансирала са 55,17 одсто средстава.

 

Биће пописана породична пољопривредна газдинства, привредна друштва, земљорадничке задруге, други облици организовања са статусом правног лица и предузетници регистровани да претежно обављају делатности пољопривредне производње, те привредна друштва, земљорадничке задруге, други облици организовања са статусом правног лица и предузетници регистровани у другој делатности који имају организационе делове у којима се обавља делатност пољопривредне производње.
На попису ће радити 253 општинска координатора и 2.842 пописивача. Из РЗС су додали да ће до 15. децембра у Заводу бити организован рад инфо-центра са задатком да пружа све неопходне информације становништву путем бесплатне телефонске линије: 0800 444 005