Политика

Канцеларија за КиМ: Курти користи догађаје од недеље из Бањске као изговор за наставак терора

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је јутрос на северу КиМ настављена брутална и прекомерна демонстрација силе од стране Аљбина Куртија и његових специјалаца и истакла да је јасно да Курти са својом полицијом користи догађаје од недеље из Бањске као изговор за наставак терора на северу КиМ.

Јутрос је на северу Косова и Метохије настављена брутална и прекомерна демонстрација силе од стране Куртија и његових специјалаца који су до зуба наоружани насилно упали у Клиничко- болнички центар Косовска Митровица, али у још неколико приватних објеката на северу, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Истиче се да су приштински специјалци у налету терора поломили врата на улазу у КБЦ, претресали поједине просторије и до зуба наиружани марширали кроз ту централну српску здравствену установу на КиМ, иако им је руководство пренело да нема потребе за демонстрацијом силе и да могу да погледају шта их занима.

У овој акцији учествовало је око 15 оклопних возила Росу, а целу акцију са стране су без реакције посматрали припадници Еулекса, наводи Канцеларија.

Наглашава се да је ова акција изазвала додатни шок и страх како пацијената тако и запослених, а да су Куртијеви полицајци изабрали за демонстрацију силе и патролирање оклопних возила намерно време када запослени одлазе на посао, а деца иду у школе и вртиће, како би додатно унели немир у српску заједницу.

У посебно тешком стању шока налази са 100 најтежих болесника са лнтерног одељења КБЦ који су сведочили овој бруталној и ненајављеној акцији, као и деца средње медицинске школе која у ово време долазе на праксу у болницу.

Јасно је да Курти са својом полицијом користи догађаје од недеље из Бањске као изговор за наставак терора на северу КиМ, а ова акција изведена је са јасним циљем да на северу Косова и Метохије нема мира, нити да српска заједница може да живи нормално, лечи се без страха од упада наоружаних фаланги, води децу у вртиће и школе, наглашава се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Фото: Танјуг

 

Related posts

Пре подне дужи сунчани интервали, после подне могући локални пљускови

Новосадска ТВ

Нова топлана „Мајевица“ ће да снабдева 20.000 домаћинстава топлотном енергијом

Новосадска ТВ

Вучић: Напади на моју породицу су напади и на сваку српску породицу

Новосадска ТВ