ПолитикаСрбија

Градоначелник Београда Александар Шапић поднео оставку

Градоначелник Београда Александар Шапић поднео је данас формалну оставку како би почели да се стварају правни услови за одржавање избора који би се, поред парламентарних и покрајинских, 17. децембра одржали и на нивоу Београда.
Подносим формалну оставку, али настављам посвећено и предано да водим Београд до дана избора и коначне провере поверења Београђана, саопштио је Шапић.

 

„Наставићу једнако предано и посвећено да обављам посао градоначелника, да би се неометано обезбедило спровођење и реализација како свих револуционарних социјалних мера, тако и пројеката које смо реализовали, започели или најавили, а који су обележили период од када сам дошао на ово место“, саопштио је он.
Када, како је навео Шапић, Влада Србије уведе привремени орган и када се коначно стекну сви правно-формални услови за расписивање избора 17. децембра, очекује да као председник тог тела такође настави да води Београд.
„Очекујем да као председник тог тела такође наставим да водим Београд, до дана избора и коначне провере поверења за све што смо урадили у претходних годину и по дана и што тек планирамо да урадимо за добробит Београда и свих наших Београђана“, изјавио је Шапић, како је саопштио Секретаријат за информисање