Политика

СРПСКА ЛИСТА: Куртијеве специјалне јединице брутално упале у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици

У саопштењу за јавност СРПСКЕ ЛИСТЕ, говори се о бруталном терору Куртијеве специјалне јединице које су илегално присутне на северу КиМ. Саопштење преносимо у целости:

„Данас у раним јутарњим часовима Куртијеве специјалне јединице које су илегално присутне на северу Косова и Метохије, брутално су упале у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици и том приликом уз прекомерну силу и бруталност демолирали неке од просторија, онемогућили рад здравственим радницима и застрашивали пацијенте који су на стационарном лечењу у овој установи.

Паралелно са овим упадом, брутални упад је извршен и у више приватних објеката на северу Косова и Метохије, а податке о тим упадима и даље прикупљамо.

Приликом ове бруталне акције Куртијевих специјалаца био је блокиран и пут који води ка вртићу, односно предшколској установи “Даница Јарамаз” и основној школи “Свети Сава”. Наставници и васпитачи нису могли да дођу до својих радних места, деца су била престрављена, а забринути родитељи нису смели да децу одведу на боравак у вртић односно на наставу.

Очигледно да Куртијев режим трагичне догађаје из Бањске сада користи да оправда сво антисрпско деловање на Косову и Метохији, као и да настави са даљим малтретирањем наших грађана.

Треба напоменути да су припадници Еулекса све ове бруталне упаде пратили са удаљености од више десетина метара апсолутно незаинтересовани да спрече малтретирање српског народа или да се активно укључе и спрече противзаконито деловање Куртијевих слецијалаца.
Припадника КФОР-а није било на видику приликом овог нецивилизацијског понашања.

Остаје нам да позовемо грађане да у овим лудим временима сачувају присебност и буду уз своју децу, у нади да ће једном и на овим просторима завладати мир, те да ће и Срби моћи да живе нормалним животом, да се лече без да их препадају до зуба наоружани специјалци, или да их исти не малтретирају на путу до вртића и школе. Овом приликом одајемо признање здравственим радницима, васпитачима и наставницима који су храбро стали у заштиту права својих пацијената односно деце.”