НС сервис

Завршен конкурс за бруцоше, почињу пријаве за студенте старијих година

Завршен је конкурс за бруцоше за смештај у домовима Студентског центра „Нови Сад“, а од 15. септембра до 31. октобра трају пријаве за студенте старијих година. Конкурс за студенте прве године трајао је од 1. до 15. септембра.
У 10 студентских домова има 3.004 места, 2.653 у осам домова у Новом Саду, 208 у дому Зрењанину и 143 места у дому у Сомбору, чије реновирање је у току и за њих ће се у наредних месец и по дана пријављивати старији студенти. До 10 одсто смештајних капацитета наменски се опредељује за студенте из осетљивих друштвених група – каже директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић.
Конкурс за студенте из осетљивих друштвених група предвиђа олакшане критеријуме и процедуре.
Право на смештај у домовима имају студенти који имају држављанство Републике Србије и чије пребивалиште није у седишту високошколске установе на којој студирају, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, као и студенти који имају држављанство државе у региону, који испуњавају услове конкурса.
У току су радови на реконструкцији студентског дома „др Зоран Ђинђић“ у Сомбору, а очекује се да ускоро почну радови у још пет домова у Новом Саду, „Слободан Бајић“, „Вељко Влаховић“, „Живојин Ћулум“, „Никола Тесла“, „Цар Лазар“. Летос је завршено кречење Велике мензе и дома „Фејеш Клара“. У међувремену су поправљена сва оштећења коју су студентски домови претрпели у олујама 19. и 21. јула – каже директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић.