Политика

Вучић са Зарацином о ситуацији у региону и исходу састанка у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас специјалног изасланика Савезне владе СР Немачке за државе Западног Балкана Мануела Зарацина, са којим је разговарао о ситуацији у региону, те, између осталог, о исходу јучерашњег састанка у Бриселу и, овом приликом, навео да Београд остаје посвећен дијалогу са Пристином, који се води уз посредство ЕУ.
Председник Вучић је поновио позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану, а то су очување мира, даље јачање поверења и свестранија регионална сарадња.

Председник Вучић је истакао да је пут евроинтеграција један од спољнополитичких приоритета Србије, те је изразио наду да ће и ангажман специјалног изасланика Зарацина додатно допринети да се обнови ентузијазам за проширење ЕУ.

Саговорници су разговарали и о економској сарадњи, а посебно о инвестиционим потенцијалима који се отварају у контексту организације престижне манифестације EXPO 2027. Председник је изразио интересовање за ширење немачких инвестиција, с обзиром на значај Немачке као економског партнера Србије.

Специјални изасланик Зарацин је изразио жељу за јачим ангажманом целе Уније у погледу политике проширења и давања новог подстрека Западном Балкану на европском путу.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

Related posts

Министар Вучевић присуствовао обележавању славе Сремске Каменице 

Новосадска ТВ

Фудбалери Војводине изгубили од АПОЕЛ-а  2:1

Новосадска ТВ

Вучић, Радев, Алијев и Жиофре пустили у рад гасну интерконекцију Србија-Бугарска

Новосадска ТВ