Нови Сад

Отворен 16. Тамбурица фест

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац примио је данас, у Градској кући, учеснике Тамбурица феста који се одржава од 14. до 17. септембра, у Новом Саду. На овогодишњем, 16. по реду, Фестивалу такмичи се шест оркестара и 15 вокалних солиста и солисткиња из Аустрије, Хрватске, Словеније, Словачке, Босне и Херцеговине, Шведске, Чешке Републике, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније и Србије.

Поздрављајући госте, заменик градоначелника истакао је да Нови Сад пре него што је понео титулу Европске престонице културе, био чувен као град најбољих тамбураша, те је и логично што се баш ту, у оквиру Тамбурица феста, окупљају извођачи из земље и иностранства и реализују различити видови сарадње и културне размене.

Након пријема, у оквиру свечаног програма на Тргу слободе, заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац отворио је Фестивал.

– Пред нама су дани посвећени тамбури, музичком инструменту који је симбол Војводине и део наше културне баштине. Поред тога што представља нашу традицију, тамбурашка музика нас спаја, указујући на богатство наше различитости којом се поносимо и коју ми, у овим крајевима брижљиво негујемо, јер управо она највише говори о нашем идентитету. Сигуран сам да бројни љубитељи ове врсте музике у наредним данима уживати у богатом програму Фестивала, као и да ће у такмичарском делу програма победити најбољи – изјавио је Игор Црнобарац.

Том приликом, наступили су Велики тамбурашки оркестар КУД “Бранко Радичевић” из Руме и мешовити хор гимназије “Јован Јовановић Змај”, а затим је уприличено интернационално такмичење 15 вокалних солиста и солисткиња из једанаест земаља, у пратњи Великог тамбурашког оркестра РТВ Војводина, у избору за најлепшу песму.

 

Related posts

У новој акцији озелењавања града посађено 18 стабала јапанске трешње

Новосадска ТВ

У Градској кући додељене награде фестивала „Шкољкице у плавом“

Новосадска ТВ

Вучић: Пријављивање за студентске картице од 13. новембра

Новосадска ТВ