Нови Сад

Нова генерација ђака у Средњој школи унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић пожелео је данас на свечаној церемонији у Сремској Каменици добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ која је након готово деценије и по поново отворила врата будућим полицајцима.

„Ви сте 39. генерација, а прва после 14 година која је крочила у ову школу, а која ће наставити стазама 15.000 храбрих, вредних колега полицајаца, који су градили безбедност ове земље и који и данас верно служе својој земљи“, рекао је Гашић ученицима који су на путу до ђачких клупа Средње школе унутрашњих послова прошли строге критеријуме селекције и показали најбоље резултате, саопштено је из МУП-а.

Поручио им је да ће током четири године школовања, поред доста труда и залагања, стећи нова знања и вештине, али и нераскидива пријатељства.

„Пажљиво слушајте и грабите знање и искуство којима ће вас учити и преносити вам ваши професори. Никада не смете заборавити вредности са којима сте порасли, а које вам овде надограђују и усмеравају ка правим циљевима. Те вредности су темељ вашег будућег рада и поступања“, рекао је Гашић.

Додао је да ће ученици ове школе, коју је назвао колевком српске полиције, имати најбоље услове за боравак и учење које ће им омогућити да постану понос Министарства унутрашњих послова.

„Ви сте од данас и наша деца. Ви сте будућност Министарства унутрашњих послова и будућност Републике Србије. Од вас ће се тражити да се пуно трудите и пуно одричете, али, свакако, за само четири године, стајаћете овде, у строју, бацићете ваше капе увис и рећи: „Вредело је!““, истакао је Гашић.

Министар је захвалио родитељима нове генерације ђака Средње школе унутрашњих послова на поверењу, а председнику Србије Александру Вучићу, председници Владе Ани Брнабић, као и министарствима просвете и финансија, на подршци.

Гашић је представницима државних институција који су допринели поновном отварању Средње школе унутрашњих послова уручио плакете захвалности .

„Желим да поручим да смо сви заједно у служби наше земље, у служби нашем народу и показали смо да само кроз заједнички рад и као јединствен тим, можемо да стварамо овакве вредности које су немерљиве и ни са чим упоредиве“, изјавио је министар и пожелео ђацима срећан почетак школске године и успешно школовање.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је навела да је част је присустовати промоцији прве генерације од 231 ученика поново отворене школе „Јаков Ненадовић“.

Додала је да је оснивање школе, за коју је владало велико интересовање ученика и родитеља, једна од активности које доприноси настојању државе да изгради нове генерације полицајаца чије ће знање, вештина и професионализам бити гарант безбедности Србије и наших грађана у будућности.

„План и програм наставе учења, просторни и инфраструктурни услови за учење и рад су одлични, а наставници спремни и мотивисани да приме прву генерацију ученика будућих полицајаца. Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ има статус школе од посебног интереса за Србију чиме се нашла у друштву шест средњих школа које због својих специфичности и улоге имају посебну пажњу државе“, изјавила је Ђукић Дејановић.

Министарка је истакла и значај полицијске професије и поручила полазницима да марљиво уче, да јачају сопствени интегритет и достојанство, као и емпатију и љубав према народу и међу собом, јер ће, како је рекла, у будућности они бити ти који ће бринути о безбедности Србије.

На церемонији су, поред припадника Министарства унутрашњих послова и ректора Криминалистичко-полицијског универзитета Зорана Ђурђевића, присуствовали председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и други представници Покрајинске владе и Министарства просвете.

 

Related posts

Тужилаштво тражи 12 година затвора за оца дечака који је починио масовно убиство у Рибникару

Новосадска ТВ

Брнабић расписала београдске изборе за 2. јун

Новосадска ТВ

Данас облачно, хладно и ветровито, температура до 7 °C

Новосадска ТВ