Забава

EXIT изгласан у топ 10 фестивала света

Један од водећих светских музичких медија DJ Маг објавио је резултате гласања публике широм света за 100 најбољих музичких фестивала, а EXIT се на овој листи нашао међу 10 најбољих. Захваљујући признању које је стигло од преко 100.000 фанова, колико их је укупно гласало за своје фаворите, EXIT се нашао раме уз раме са највећим светским фестивалима као што су Tomorrowland, Glastonbury и Coachella! Као и у оквиру прошлогодишњег гласања, EXIT је и сада иза себе оставио неке од гигантских догађаја, међу којима су Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Примавера, Сонар и многи други!
EXIT је на овој листи један од ретких фестивала који већ више од две деценије негује мултижанровски приступ. Поред великих светских звезда које сваке године долазе на Exitovu Главну бину, једно од обележја по којима је фестивал познат у свету је Dance Arena, која важи за водећу сцену електронске музике на свету. Велики допринос дају и НСНС бина, која је добила и свој вишеструко награђивани фестивал, као и Fusion, Gang Beats, Reggae, Explosive и бројне друге широм Петроварадинске тврђаве.
Ово је трећи пут да DJ Mag представља листу најбољих фестивала света и сва три пута EXIT је био у самом врху. Два пута гласање је било отворено за публику, док су једном, 2019. године, за своје фаворите гласали искључиво DJ-evi. Бити проглашен за један од најбољих фестивала света од стране DJ-jeva, али и наћи се два пута заредом оволико високо позициониран, и то према избору фестивалских фанова, представља изузетно значајно признање за EXIT.
DJ Mag-ove листе Топ 100 фестивала, Топ 100 ДЈ-ева и Топ 100 клубова представљају стандард у музичкој индустрији поготово у електронској музици. Овај британски магазин са тродеценијском традицијом основан је као месечник посвећен електронској музици и као такав се дистрибуира у више земаља света, међу којима су Сједињене Америчке Државе, Шпанија, Француска, Италија, Кина, Холандија.
У протеклих 20 година о Exitu су писали сви важни медији света, а признања су добијена од медијских магната као што су CNN („World’s Top 5 Festivals“), The Guardian („World’s Best Festival“), The Sun („One of Europe’s most popular music events“), Euronews, New York Times, BBC („Top 3 Music Festivals“), Forbes („Thanks to EXIT, Serbia is a festival hot spot worth your attention“), The Times („Best European Festival“), MTV („World’s Best Festival“), Daily Mail, The Independent, Lonely Planet и бројни други. EXIT фестивал је чак три пута изабран за најбољи европски фестивал – на Европским фестивалским наградама 2013. и 2017. године, а на Британским фестивалским наградама 2007. године.

 

Фото: EXIT photo team