Спорт

Вилагош и Вученовић без финала на СП у Будимпешти

Адриана Вилагош такмичила је у првој квалификационој групи у бацању копља и забележила најдаљи хитац од 58.65 м. Поред овог хица, Адриана је имала још два 58.10 м и 55.55 м. Квалификациона норма за финале износила је 61.50 м, а њу је у првој групи пребацило пет такмичарки. Вилагош је овим резултатом заузела девето место у својој групи, а 16-то место у укупном пласману.

– Мислим да нисам бацала на свом најбољем нивоу, што ме јако растужује, али то је било то, прво Светско првенство, цела сезона није ишла онако како смо испланирали, па на крају ни ово, али надам се да ћу још још јача изаћи из свега овога и следеће године да могу да одрадим лепо припреме за нову сезону. Овде нисам могла да изведем један добар хитац, али драго ми је да сам се такмичила овде, пред оваквом публиком у оваквој атмосфери, много мојих рођака је дошло да ме бодри, то ми баш пуно значи – биле су прве импресије утучене Адриане, која је муку са повредом мучила целе сезоне.

Марија Вученовић бацала је копље у другој квалификационој групи и најдаљи хитац забележила у другој серији од 54.21 м, док је у првој серији преступила, а у трећој бацила 52.27 м. Марија је у својој групи заузела 13-то место, а 31. место у укупном пласману.

 

Фото: САС