Политика

Вучић: На изборима ће народ да одлучи ко добро води политику наше земље

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Атини одговарајући на питања медија да ће ускоро бити избори и да ће на тим изборима народ одлучити ко треба да води земљу, а да се појединци из опозиције плаше уколико би се његово име појавило на некој листи.

„Најбоље је да они сами одлучују кад ће шта да буде, да ми лепо идемо три пута у три месеца на изборе, просто узмемо народу паре, да малтретирамо људе, ту нема никавог смисла“, рекао је председник одговарајући на питање медија о ставу опозиције да „спојени избори убијају демократију“.

Вучић је додао да им сметају спојени избори зато што ако буду парламентарни, покрајински и локални избори и да ако би се нека листа звала или носила име Александар Вучић, онда не могу да причају бесмислене приче како би на пример „посадили дрвеће, очистили реку и слично“.

Вучић је подсетио и на приче опозиције о шиповима на мосту који се постављају у Блоку 45 и његовом комшилуку и да су то измишљене приче и додаје да је читао, како је рекао, бесмислене коментаре о возилима без возача, то јест о аутономним возилима.

Вучић додаје да има и разумних људи у опозицији и наравно и да они добро разумеју и њима би највећи проблем био ако би се његово име појавило на некој листи и онда не би тако сигурно могли да тврде да ће да победе.

„Они су, како кажу, већ победили у Београду, потребна је како кажу верификација. Ја им унапред честитам на томе, али немојте да нам забраните да се боримо и да покушамо да буде мало другачије. Немојте да забраните и слабијем тиму и људима који су лошијој и тежој позицији, за које и судија не навија, ни ови странци који су дошли да контролишу. Пустите и дајте шансу да се боримо. Ми ћемо да се боримо“, рекао је Вучић.

Он је поновио још једном да убрзо следе избори и да ће се борити резултатима и да опозиција не одлучује који ће избори да буду и подсетио да су могли да одлучују када ће да буду, јер су им то нудили.

„Још једанпут им честитам на тој победи у Београду, кажу да ће избори бити врло неизвесни у целој Србији и ја сам сигуран у то. Нема сумње да је то тако, за разлику од њих ја тај слаб приступ немам, не потцењујем никада противника. За нас нема лаких утакмица“, додао је он.

Вучић је рекао да, кад год изгубе изборе, увек је Вучић крив, медији и сви остали, само не они, јер никада нису размишљали о свом програму.

„Они су почели да живе, постали су опседнути не тиме шта ће да понуде грађанима, већ колико пута ће да се шеткају горе-доле по нашим путевима и да малтретирају људе, то нема никаквог смисла, ни кад се скупи 2.000 ни 20.000 људи“, додао је он.

Вучић је рекао да позива опозицију све време да понуди нешто људима, програм и политику, а не то „да ћемо да вас бијемо“.

„Ићи ћемо на изборе, народ ће да одлучи и да кажу ко су ти који воде добру политику. Србија мора да настави да води своју политику, самосталну, слободарску, да буде на европском путу и да се развија убрзано“, истакао је председник у Атини.

 

Фото: Танјуг видео

 

 

Related posts

Вучић:Одлучио сам да не кажем ниједну реч о састанку са Квинтом,тако је боље

Новосадска ТВ

Расписан јавни позив за израду дизајна павиљона Србије за Expo2027

Новосадска ТВ

ИНТЕРВЈУ: ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА МИЛАН ЂУРИЋ Градња три моста у једној години историјски подухват (ФОТО)

Новосадска ТВ