Војводина

Општини Врбас од Покрајинске владе 13,7 милиона динара за реконструкцију крова на две школе

Покрајинска влада одобрила је 13,7 милиона динара општини Врбас за реконструкцију крова на две основне школе, „20. октобар“ и „Петар Петровић Његош“. Уговори о додели средстава поптисани су данас у згради Покрајинске владе. Председник општине Врбас Предраг Ројевић каже да је реч о значајној новчаној подршци, која ће омогућити наставак унапређења услова за образовање деце у општини Врбас.

– Сређујемо још две школе. За санацију крова ОШ „20. октобар“ обезбеђено је 12, а за санацију крова ОШ „Петар Петровић Његош 1,7 милиона динара. Данас су потписани уговори о додели средстава. Такође, уз подршку Покрајинске владе у ОШ „П. П. Његош“ већ се изводе радови на уградњи новог паркета у фискултурној сали, вредни 4,6 милиона динара. У јулу нам је одобрено и 48,6 милиона динара за радове на обнови и опремању амбуланте у Савином Селу. Изузетно ценимо подршку Покрајинске влада и њеног председника Игора Мировића коју пружају развоју и унапређењу наше општине – рекао је Ројевић.

Он истиче и да је општина Врбас 21. јула, из помоћ Владе Србије, добила 1,1 милона евра за унапређење саобраћајне инфраструктуре у оквиру Програма развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалне самоуправе (LIID).

– Имамо изузетну сарадњу са Владом Србије. Поред више од 130 милиона из Програма LIID, добили смо 3,5 милиона динара од Министарства енергетике за наставак унапређења енергетске ефикасности кућа и станова. Министарство за равномерни регионални развој обезбедило је 600 хиљада динара за постављање 55 табли са QR кодовима на територији општине, које ће допринети унапређењу туризма и презентације културно-историјског наслеђа. Уз то, Министарство за државну управу и локалну самоуправу издвојило је 7,3 милиона динара за отварање јединственог управног места, које ће грађанима помоћи да брже и лакше остваре своја права. То је само део онога што радимо. Радимо и на унапређењу канализационе, водоводне и путне инфраструктуре, унапређењу културе и спорта – истиче Ројевић.