Србија

Вучић доделио медаље припадницима МУП-а

Председник Србије Александар Вучић доделио је данас признања заслужним припадницима полицијским службеницима поводом Дана МУП-а и Дана полиције.

Вучић је доделио 12 медаља за заслуге, посвећеност служби и храброст.

Златну медаљу за заслуге добио је начелник Службе за борбу против дрога УКП, Радомир Поповић, сребрну медаљу Александар Радосављевић из Специјалистичког тима за спасавање из рушевина, а бронзану Данка Савић из Секретаријата.

Златну медаљу за посвећеност служби добили су је Оливера Марковић Кечевић из Одељења полиције, ПУ у Пријепољу, Иван Цвијовић, помоћник начелника ПУ за град Београд, Радослав Репац, командант ПЈП ПБ, као и Драган Бисенић из СБОК-а.

Златну медаљу за храброст добио је Вељко Марић, вођа интервентне патроле у ПИ Миријево, ПС Звездара.

Председник Вучић је претходно заједно са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем испред Меморијалног зида положио венац припадницима МУП-а који су изгубили живот током сукоба 90-их година.

Претходно је у Палати “Србија” одржана манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције којој је присуствовао председник Србије Александар Вучић.

Манифестација је почела интонирањем државне химне, након чега су председник Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић примили рапорт.

Вучић се потом поздравио са припадницима полиције и МУП који су стајали у строју.

“Радите тежак, али веома озбиљан и одговоран посао и колико год свако од нас налазио неку замерку полицији, на крају зависимо од полиције, позивамо полицију и са вама се осећамо сигурније и безбедније”, рекао је Вучић обраћајући се припадницима МУП-а уочи почетка манифестације.

Он је припадницима полиције захвалио на уложеном труду и енергији.

“Покушаћемо да вам омогућимо као претходих година да увек имате нешто виши стандард, а верујем да ћемо ове године моћи то да учинимо у још већем обиму”, рекао је председник.

Вучић је на централној манифестацији у Палати Србија присуствовао и отварању новог, најсавременије опремљеног Командно–оперативног центра Министарства унутрашњих послова.

Том приликом, истовремено, из полицијских центара у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду, 1.304 млада полицајца свечано су положила заклетву коју су Вучић и Гашић пратили путем видео–линка.

У склопу церемоније обележавања Дана Министарства и Дана полиције, у којој су учествовали припадници полиције опште надлежности, криминалистичке и саобраћајне полиције, ватрогасно-спасилачких, као и специјалних и посебних јединица МУП-а, Вучић је са Гашићем обишао тактичко-технички збор возила која су Министарству додељена током ове и прошле године.

Вучић: Пре краја године полицији значајно повећање плата

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је веома поносан на оно што обавља српска полиција и најавио повећање плата припадницима полиције пре краја године.

Он је на обележавању Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције рекао да је наша полиција изузетно опремљена, али да ће у будућности бити још боље.

Рекао је да ће полиција бити и најбоље хеликоптерски опремљена, и најавио да ускоро добијамо други руски хеликоптер за гашење пожара који ће спасти много живота и имовине.

„Наша полиција уз сву опрему и антитерористичке јединице и специјалне јединице, бригаде, УКП, опремљени су најбољим средствима, али има и најбоље људе који су посвећени свом послу и спремни да се боре са организованим криминалом и корупцијом и да буду на располагању грађанима“, истакао је Вучић.

Он је рекао да се на полицију увек ослањамо погледом и позивима, да они увек морају да буду први да помогну.

Вучић је најавио да ће и даље бити унапређивана опремљеност, а да је министар Братислав Гашић изузетан домаћин и да ради да све буде уредно и да функционисе.

„Верујем да ћемо да напредујемо и да ће људи бити задовољнији“, рекао је Вучић и најавио значајно повећање плата припадницима МУП-а пре краја године, којима ће имати бољи стандард и деци моћи да обезбеде бољи живот.

Вучић:Наше је да се постарамо припадници МУП имају одличне услове за рад

Председник Србије Александар Вучић изразио је уверење да припадници Министарства унутрашњих послова виде труд државе и да није случајно рекао да ће полиција, на посебан начин, кроз повећање примања осетити додатне благодети.

„Али ми морамо да им обезбедимо да они могу да пруже услугу грађанима, ја то доживљавам као услугу грађанима, да увек буду уз њих, и да увек могу на најбољи начин да им помогну управо тек када су опремљени када су мотивисани и када могу да обезбеде нормалан и пристојан живот за себе и за своје породице“, рекао је председник у свом обраћању у Палати Србија.

 

Фото: танјуг Тара Радовановић

 

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРОИЗВОДИ који ће се наћи на акцији „Најбоља цена“ – Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по цени нижој од акцијске!

Новосадска ТВ

Без воде део Новог Сада

Новосадска ТВ

Вучић: Захвалан сам Кини на подршци коју пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије

Новосадска ТВ