Нови Сад

Делегацијa Државног збора Републике Словеније у посети граду

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председница Скупштине Града Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић састали су се, у Градској кући, са члановима Групе пријатељства са Србијом, Државног збора Републике Словеније и са амбасадором Републике Словеније у Србији Њ.Е. Дамјаном Бергантом. Састанку су присуствовали и народни посланици који су чланови Посланичке групе пријатељства са Словенијом, у Народној скупштини Републике Србије.
Градоначелник Ђурић је гостима пожелео срдачну добродошлицу и упознао их са начином на који је Град Нови Сад као локална самоуправа организован.
Посланица Државног збора Лена Гргуревич се, у име словеначке делегације, захвалила на пријему и изразила задовољство због добре сарадње коју Град негује са почасним конзулом Републике Словеније Рајком Марићем, као и са Удружењем Словенаца “Кредарица“ чије је седиште у Новом Саду.
Присутни су разговарали о функционисању градова и општина, о реаговању у случају ванредних ситуација као што су поплаве и поделили примере добре праксе у комуналној области деловања. Обострано је исказана жеља за институционалним повезивањем Новог Сада са Марибором.