Нови Сад

У Новом Саду промовисане пензионерске картице за попусте

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем и директором Фонда ПИО Рељом Огњеновићем, у Градској кући присуствовао закључењу споразума о сарадњи између Републичког Фонда ПИО – Филијала Нови Сад и новосадских предузећа, која ће служити за обезбеђивање погодности пензионерима путем картице за попусте.
– Заједнички циљ нам је да се побољша стандард наших најстаријих суграђана, који ће захваљујући картицама за попусте моћи да остваре попуст приликом куповине у продавницама, затим, за здравствене прегледе, одласке у бање, позориште. Те погодности моћи ће да остваре и корисници новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, новчане накнаде за телесно оштећење и други, а план је да у Новом Саду буде издато око 70 000 картица. Овој акцији су се данас, званично прикључили Градска библиотека, СПЕНС, Позориште младих, ЈКП „Градско зеленило“ и ЈКП „Зоохигијена и ветерина“, као и неколико приватних компанија. Очекујем да се врло брзо прошири овај списак, јер употреба картица почиње 1. октобра – рекао је градоначелник Милан Ђурић и позвао друштвено одговорне компаније да се јаве у што већем броју.
Поред јавних предузећа и установа, Споразум су са директором Филијале Нови Сад Борисом Јевтићем потписали и представници ДОО „Топ-стоп ауто“ Нови Сад, Индустрија меса „Матијевић“, Апотекарска установа „Ирисфарм“, „Beoinvex 021“ DOO Нови Сад и „Univerexport“. Након потписивања, они су обишли промотивне пултове на Тргу слободе где су запослени Републичког Фонда ПИО заинтересованим пензионерима на располагању у току целог дана, како би им пружили све неопходне информације о начину коришћења картице.
– Од октобра до јануара кумулативно пензије су порасле за 20,8 посто, а према најавама председника Републике Александра Вучића, до краја ове године имаћемо наредно повећање које ће бити двоцифрено. Тиме сигурним корацима идемо ка испуњењу онога циља који је постављен у програму „Србија 2025“ а то је да просечне плате у Србији достигну ниво од 1000 евра, да просечне пензије дођу до нивоа од 430 до 450 евра. Зато су сва ова повећања, о којима говоримо, сигуран доказ да идемо ка остваривању тога циља – рекао је министар Никола Селаковић.
Реља Огњеновић истакао је да за пензионерске картице влада велико интересовање и да ће право на погодности по основу пензионерске картице имати око 1,7 милиона корисника.
– Поступак пријаве је максимално поједностављен, а на основу прикупљених бодова, корисник картице ће моћи да оствари додатне погодности, као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности – рекао је директор Фонда ПИО Огњеновић.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Ku1XKRN97cU[/embedyt]