Архива

Промовисано 10 нових аутобуса ЈГСП „Нови Сад“

Промоцији нових аутобуса присуствовали су и председник Скупштине града Здравко Јелушић, генерални директор „Икарбуса“ Александар Вићентић, регионални менаџер „Интеза лизинга“ Бојан Ерак и директор ЈГСП „Нови Сад“ Милан Станивуковић.

– Као што је и најављено почетком ове године, ЈГСП „Нови Сад“ наставља са куповином нових возила како би јавни превоз у Новом Саду био најефикаснији, најекономичнији и пре свега удобан и подобан за наше суграђане, кориснике јавног превоза. После више од деценије ЈГСП „Нови Сад“ је купило нове зглобне аутобусе и драго ми је што ће Новосађани веома брзо имати на улицама најновије и најмодерније аутобусе произведене у Србији. Ускоро стиже и девет нових соло аутобуса, што значи да је у последњих 18 месеци ЈГСП „Нови Сад“ купило 35 нових аутобуса, како подршком из капиталних субвенција Града, тако и својим пословањем – рекао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио се домаћој компанији „Икарбус“ која је у року испоручила аутобусе ЈГСП „Нови Сад“.

Сви новокупљени аутобуси су нископодни, климатизовани и имају уграђене платформе за олакшан улазак особама са инвалидитетом. Осим превоза особа у инвалидским колицима аутобуси са уграђеном рампом омогућавају неометан улазак, превоз и излазак свих оних који користе неку врсту помагала.