Свет

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ СТРАШНО! ПОГЛЕДАЈТЕ АУТО-ПУТ КОД БЕЧА Подземна железница једва функционише

У средњој и источној Европи од циклона Борис страдало најмање десет људи

На друштвеним мрежама појавио се снимак са јужног ауто-пута А2 у Аустрији који повезује Беч са Грацом и Клагенфуртом, а на којем се види да је деоница код Винер Нојдорфа надомак престонице претворена у непрегледну блатњаву бујицу.

Више река у средњој и источној Европи данас се излило из корита изазивајући поплаве у којима је животе изгубило најмање десет особа од Пољске до Румуније, а многи градови су погођени поплавним водама након више дана обилних киша које је донео циклон Борис.

Међу најтеже погођеним су погранична подручја између Чешке и Пољске где су се неки мостови срушили и куће уништене, док су села и градови у источној Румунији потопљени.

Аустријска влада је целокупну поплавом погођеном покрајину Доњу Аустрију, око Беча и на граници с Чешком, прогласила подручјем катастрофе.

Метеоролози јавне телевизије ОРФ су предвидели још више падавина у одређеним деловима Аустрије попут Тирола и источног дела земље.

Иако се ниво воде смањио у Бечу, данас је дошло до огромних проблема у јавном превозу, па је већина линија подземне железнице у граду са два милиона становника само делимично функционисала.

novosadska.tv/kurir.rs

Foto: Screenshot X

 

Related posts

МОБИЛИСАНО 1.000 ВОЈНИКА Циклон Борис изазвао хаос у Европи, Дунав прети да се излије

Ivona

НЕВЕРОВАТНИ ПРИЗОРИ У АУСТРИЈИ: Снег до појаса, људи се једва пробијају кроз сметове, затрпане куће! НАЈГОРЕ ТЕК ДОЛАЗИ!

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) ЦИКЛОН БОРИС ОДНЕО ЈОШ ЖИВОТА Пола Европе се дави у води, проглашена катастрофа

Ivona