Забава

СУТРА ЈЕ ПЕТАК 13: Многи га сматрају „најбаксузнијим даном“ у години, а ево шта никако да не радите ако сте сујеверни!

Чувена холивудска прича у наставцима први пут емитована у биоскопима 1980. године под именом „Петак тринаести“ била је одлична потпора да се сујеверје о том датуму као најбаксузнијем додатно прошири широм света. Тако поједине компаније у својим авионима немају седиште број 13, у неким зградама недостаје 13. спрат већ одмах иде 14, има и хотела који немају собу са тим „злогласним“ бројем…

Много је и појединаца којима је цео дан кад је петак 13. некако нелагодан, све очекују да се нешто лоше деси. А кад се споје петак и број 13, онда верује се не ваља чинити ништа од онога што се иначе већ сматра баксузним попут проласка испод мердевина, па отварања кишобрана у кући, просипања соли, а ако сте напољу ваља избегавати да црна мачка не пређе пут.

Одакле све то са сутрашњим даном и датумом потиче? Нагађа се. Па тако се потежу библијски аргументи да су Адам и Ева избачени из Едена у петак јер му она дала јабуку, да је потоп почео у петак и да је Ное кренуо у спасавање, да је Христ разапет у петак.

Неки кажу и да је на сатанистичким церемонијама увек присутно 12 вештица и ђаво. А број 13 са све петком је баксузан још од 1307. године, када је француски краљ издао наређење да се ухапсе и погубе темплари.

Једна опција је да останете у свом кревету и избегнете потецијални баксуз који вас може задесити на петак 13. или да ипак игноришете ово сујеверје. Ако верујете у све ово, онда знате шта вам је чинити сутра. Ако не верујете, онда је сутра за већину вас крај радне седмице.

 

Фото: Pixabay

Related posts

Обележена слава Града Новог Сада – ЂУРЂИЦ

Новосадска ТВ

АМЕРИЧКИ ЛОВЦИ НА НЕБУ ИЗНАД ИРАКА И ЈОРДАНА! Иран покренуо напад на Израел, дронови лансирани из још једне земље

Новосадска ТВ

У Србији и данас претежно сунчано и веома топло, највише до 40 степени

Новосадска ТВ