Избори 2024Политика

Брнабић: Полиција утврдила да је Микетић слагао о одјави „фантомског“ гласача

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас на ванредној конференцији за медије да је полиција утврдила да је посланик Ђорђе Микетић пласирао у јавност лажну информацију, а пренели опозициони медији, да је одјавио непознату особу са своје адресе и дао упутства свима како то да ураде, јер власт наводно уписује у бирачке спискове тзв. фантомске гласаче.

Брнабић је рекла да је сазвала конференцију за медије јер је та тема веома озбиљна за наше грађане, демократију и владавину права и тиче се поверења у изборни процес.

„Ми смо се поново ове године суочили са оптужбама да убацујемо, како опозиција каже, фантомске гласаче у бирачки списак у Београду“, рекла је она и додала да је тако и Мирослав Алексић тврдио да се дневно уписује између 300 и 500 непостојећих гласача у Београду.

Казала је да је истина увек прва жртва политичке борбе и да је одлучила да са полицијом провери конкретан случај о коме је говорио Микетић.

Тако је 6. новембра то кулминирало када је Микетић пренео лажну информацију преко тајкунских медија, како је одјавио непознату особу са своје адресе.

Наводно је била пријављена особа коју не познаје на адреси где станује без његовог знања, али је, према евиденцији пријаве, на његовој адреси утврђено да није он поднео захтев за тзв. пасивизацију адресе већ власник стана.

Такође је утврђено на основу ванредне контроле полиције да је уствари поднет захтев да се са те адресе одјаве сва лица која су пријављена на тој адреси осим чланова породице, док није наведена ниједна особа која је, како је рекао, лажно пријављена.

Брнабић је додала да је на основу електронске евиденције пребивалишта и боравишта грађана МУП-а утврђена још једна неистина, а то је да у стану у коме живи опозициони функционер Ђорђе Микетић осим њега и чланова његове породице никада други нико није био пријављен.

Премијерка је рекла да је тврдња Микетића да је одјавио непознату жену са пребивалишта у његовом стану, брутална лаж.

„На основу електронске евиденције пребивалишта и боравишта грађана МУП-а утврђено је да осим лица, наведених у захтеву именоване, нема других лица пријављених на тој адреси. Ту никада никада други није био пријављен. Толико о томе да су они одјавили неког ко је фантомски био пријављен на тој адреси. То је лако проверљива информација и да је било ко од професионалних медија желео то да провери, буквално је то могао да уради за 24 сата или краће“, рекла је премијерка.

Истакла је да нико није желео да провери ту информацију.

„Нико чак није контактирао МУП или Град Београд, Министарство државне управе или локалне самоуправе. Није он извршио проверу, већ власник стана који је члан његове породице, нити су они конкретну особу пријавили да је пријављена на тој адреси, нити то званично постоји. Нити је икада постојало да је неко други, сем чланова породице, био пријављен на тој адреси. Била је пријављена још једна особа која је члан породице и која је преминула. Али никада нико ван породице“, истакла је премијерка.

Додала је да су то су подаци из евиденције која је лако проверљива и која не може да се мења.

„И ви сада који желите да сазнате истину, можете лако да проверите у МУП-у, и да идете уназад и да видите да ли је некада неко други био пријављен на тој адреси“, поручиила је Брнабић.

Како је рекла, Микетићева брутална лаж проузроковала је кампању Шолакових медија.

„Микетић је изашао са тиме 6. новембра, а затим Шолакови медији су наставили са том кампањом. На основу бруталне лажи Микетића објављују „Три начина на који власт може да покраде изборе“, „Мењају пребивалишта, праве фантомске листе“ итд. И креће кампања која је лаж и на основу вести коју такви какви су, никада нису ни желели да провере“, закључила је премијерка.

 

 

Фото: Влада Републике Србије Пеђа Вучковић

 

 

Related posts

Вучевић: Војним ветеранима ДУГУЈЕМО НАШУ СЛОБОДУ!

Новосадска ТВ

Вучић: На изборима ће народ да одлучи ко добро води политику наше земље

Новосадска ТВ

У Србији данас претежно сунчано и топло, ноћ уз кишу и краткотрајне пљускове

Новосадска ТВ