Забава

КУХИЊСКИ САВЕТИ ЗЛАТА ВРЕДНИ Како уклонити масноћу, брзо очистити поврће и још много тога

Сваки савет који домаћицама користи у кухињи је добродошао, а ми вам доносимо неколико који ће вам сигурно бити од помоћи

Некада се кување у кухињи претвори у прави пакао јер се десе неке непредвиђене ситуације, попут премасног јела или немогућности да равномерно одлепите стреч-фолију, а да не спомињемо то да сваки пут роните сузе кад сецкате лук. Да би све било у реду, ево неколико корисних савета које можда досад нисте знали.

1. Како брзо очистити поврће од семенки

Да бисте брзо извадили семенке из бундеве и тиквице, користите кашику за сладолед (може и обична, али ова прва је идеална). Њене оштре ивице ће лако покупити семенке из унутрашњости поврћа. Њом се такође могу вадити кугле из диње или лубенице и њима декорисати воћне салате.

2. Како уклонити сувишну масноћу из јела

Ако вам је јело испало масно, сувишну масноћу је могуће уклонити помоћу неколико коцкица леда и папирне салвете или папирног убруса. Умотајте лед у салвету и пређите њом по површини јела. Лед ће као магнет привући масноћу, коју ће салвета упити.

3. Рукујте алу-фолијом као искусни кувар

Кухињска фолија се развлачи и кида? Чувајте је у фрижидеру. Кад је хладна, лака је за руковање и мање се лепи.

4. Лако гуљење цитрусног воћа

Ово је специјалан савет за оне који не воле да љуште поморанџе и лимун. Ставите воће у микроталасну рерну на 20 секунди и након тога ћете плод врло лако очистити од коре.

5. Олакшајте љуштење куваних јаја

Приликом кувања јаја у воду додајте мало соде бикарбоне или сирћета. Оба састојка продиру унутар љуске и олакшавају одвајање од беланцета.

6. Како лако нарендати мекани сир

Пре рендања сир ставите у замрзивач на 30 минута. Кад се стврдне, неће се лепити за ренде и добро ће се мрвити.

7. Да не плачете док сецкате лук

Пре него што почнете са сечењем, лук ставите лук у замрзивач на 30 минута. Али запамтите, овај начин је добар само ако планирате да га пржите или кувате. За салату лук у оваквом стању не можете користити.

8. Како спремити цело пиле

Када печете цело пиле (или неку другу птицу), окрените га грудима надоле. Ствар је у томе што у том делу има највише меса, па што је тај део ближи извору топлоте, брже ће се и испећи.

stil.kurir.rs

Foto: Pexels

Related posts

КРАЉИЦА АЛЕРГИЈА ВЛАДА Стручњаци кажу да је КЉУЧНО конзумирање једног ВОЋА, али и СЕМЕНКИ СУНЦОКРЕТА

Ivona

Ево зашто шљиве треба да једете СВАКИ ДАН, а нарочито сви они који болују од ОВЕ БОЛЕСТИ

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) ТРИК КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ Ставили ролну тоалет папира у фрижидер, а када прочитате зашто урадићете исто

Ivona