Србија

Премијер Вучевић се састао са председником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем

Премијер Србије Милош Вучевић састао се у Палати Србија са председником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем.

Вучевић ће касније имати састанак и са Србима из региона.

У 11 часова у Палати Србија одржаће се састанак председника влада Републике Србије и Републике Српске, председника Републике Србије и Републике Српске, српског члана Председништва Босне и Херцеговине, председника народних скупштина Републике Србије и Републике Српске, и патријарха српског.

У оквиру обележавања манифестације „Један народ, један сабор-Србија и Српска“, председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић одржаће састанак са председником Народне скупштине Републике Српске Ненадом Стевандићем, потпредседницима Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске и председницима и потпредседницима Парламентарног форума Републике Србије и Републике Српске.

У подне ће бити одржана заједничка седница влада Републике Србије и Републике Српске у присуству двојице председника и црквених великодостојника, а у 13 сати размена потписаних докумената у присуству председника Републике Србије и Републике Српске.

Током дана предвиђен је низ других активности, а централно обележавнаје манифестације биће одржано на Тргу Републике у 17 часова, са богатим културно-уметничким програмом.

Свесрпски сабор се организује са циљем да се пошаље порука да су Срби, где год да живе, један народ, да стреме истим циљевима, имају заједничку историју, промовишу мир и добре односе у региону.

 

Фото: Танјуг Владимир Шпорчић

Related posts

Војска Србије први пут обележила крсну славу

Новосадска ТВ

Вучевић:На изборима се одлучује да ли ћемо сачувати напредак који смо постигли

Новосадска ТВ

Већина окупљених у Звечану се разишла, мања група остаје да дежура током ноћи

Новосадска ТВ