Политика

Вучић на предизборном скупу у Београду: Желимо да подигнемо плату до 1.400 евра, 650 евра пензију

У Хали спортова „Ранко Жеравица“, на Новом Београду у 18.00 часова почео је предизборни скуп коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић – Београд сутра“, на коме ће се обратити члан СНС и председник Србије Александар Вучић.

На скупу ће се обратити и кандидат ове коалиције за градоначелника Београда Александар Шапић, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.

Скупу присуствују функционери СНС и коалиционих странака.

У Хали се окупио и велики број грађана који су дошли да подрже листу око СНС, а многи носе страначке и заставе Србије као и транспаренте подршке. Предизборни скуп почео је интонирањем химне Србије „Боже правде“.

Александар Вучић је пре почетка обраћања на позорницу дочекан громогласним аплаузом и скандирањем.

– Хвала вам на величанственом дочеку – рекао је председник док су окупљени скандирали и аплаудирали.

– Хвала градоначелнику Јанковићу што је вечерас са нама. Вечерас су са нама двојица људи у црнини, који су изгубили своју децу у оним ужасним нападима у Дубони и Орашју пре више од годину дана. Са нама је Миша Тодоровић, изгубио је сина Далибора, Саша Панић, зликовац му је убио сина и ћерку, Милана и Кристину. Надам се да ће Саша имати деце у будућности. Њиховим породицама, супругама, желим све најбоље, да издрже све. А њих двојица су овде, један је мали и неважан разлог, то је када се у то време најтежа трагедија догодила, неки од нас су макар мало били људи, неки други нису били ни мало.

– Изгубили су децу, не постоји ништа вредније што неко може да изгуби, а желели су вечерас да буду са нама због државе коју не желе да изгубе и неће никоме да је дају и бескрајно им хвала што су вечерас овде – рекао је Вучич и аплаудирао Миши и Саши.

– Није важно колико пута неко може да падне, важно је да се сваки пут подигнемо и наставимо да се боримо. И ово сам рекао због тога што је лако критиковати. Лако је рећи „не свиђа ми се овај мост, није ми довољно широк нови ауто-пут, зашто само 200 на сат пруга, могло је и 300, авион је могао бити већи“, само никад нису рекли ти који нас критикују шта је то што су они урадили.

– Пре само 10 година и 12 година имали смо 550.000 људи мање запослено него данас. Људи, променили сте нашу земљу.

– Образ Србији не можете да узмете – нагласио је Вучић.

– Знам колико је важно да на изборе изађете. Избори нису завршени пре избора, свим триковима су се служили, више новца су им дали него било кад у прошлости. Много новца је уложено да би ова земља била срушена. А наше је да им кажемо „не дамо своју отаџбину“.

– Поносан сам на сваког грађанина Србије. Рођен сам у Београду, оца Србина и мајке Српкиње. Поносан сам на сваког Бошњака и Бошњакињу, Рома и Ромкињу, Румуна и Румунку, Мађара и Мађарицу. Сваког грађанина који се бори за своју земљу.

– Поносан сам на све што смо урадили у Нишу, Новом Саду, Београду. Нови Сад има 3 моста, а они који би да нас победе су спречавали градњу тих мостова. Обећавали су да ће да заврше метро 2011. године. Све што неко уради они су против тога, и лако је бити против тога, а нама је потребно да будемо за Србију, да до 2027. додатно променимо лице земље, да подигнемо просечну плату до 1.400 евра, 650 евра пензију за сваког нашег пензионера који заслужује да живи боље. То је наш циљ, чека нас тежак и напоран рад.

– Наставићемо да радимо, да доводимо стране инвестиције, да нам земља напредује и расте.

– Све сте чули против чега су, против свега су, само ниједног тренутка нисте чули за шта су, јер ни не планирају да нешто изграде и ураде за свој град, земљу и свој народ. Једино да се дочепају власти и кажу „мрзимо Вучића“. Немам с тим проблем, али имам с тим што немате план за своју земљу и свој народ – рекао је Вучић, док је публика скандирала, аплаудирала и узвикивала његово име.

Александар Шапић: Трудили смо се да помогнемо свакоме, када и где можемо

Носилац листе „Александар Вучић – Београд сутра“ Александар Шапић истакао је на почетку обраћања шта је све урађено протеклих година у Београду и што је учинило Београд градом у којем данас градоначелник Љубљане може да говори како говори, и којем се туристи диве данас.

– Мислим да некада уз све капиталне и инфраструктурне ствари заборавимо на људе. Трудио сам се да пуно пажње посветим бризи о људима. Трудили смо се да помогнемо свакоме, када и где можемо.

– Када неки кажу да нешто желе или не желе, није довољно то само рећи, неопходно је да умете и знате, да будете спремни да се за људе жртвујете. Да се нађемо једни другима и помогнемо, то је оно што је председник Вучић говорио. Није довољно да ставите беџ и кажете „ја сам Београд“. Не можете да подржавате оне који деле Београђане, оне који живе у кругу двојке и оне који живе на ободима нашег града, то су све наши Београђани. Морате да волите све Београђане – нагласио је Шапић.

– Тиме ћу да завршим, мислим да Београд треба да има српског градоначелника и српску градску управу, јер кад год смо то имали, били смо добри свима, браћи Бошњацима, Словацима, Мађарима, Хрватима и свима онима који су живели у нашој земљи и долазили у Београд – рекао је и позвао све да гласају за листу „Александар Вучић – Београд сутра“.

Ивица Дачић: Морамо бити заједно и јединствени

– Браћо и сестре, а морам да кажем и оно наше, другарице и другови, ја сам у ову халу први пут ушао 1985. године. Истина, гледајући клуб чије име не смем да споменем сад овде, да се председник не би љутио, у сваком случају ово је била најлепша хала за кошарку у оно време, а и сада, са најбољом атмосфером. Овде је атмосфера заједништва, која показује јединство српског народа и снагу. Показује да кад год је Србији тешко, да бисмо били успешни морамо да будемо заједно и јединствени.

– Важно је да ми овде у Србији схватимо да само ако смо политички стабилни и јединствени можемо успешно да одговоримо свим непријатељима Србије. Зато смо заједно, јер мислимо заједнички о свим државним и националним питањима. О КиМ мислимо да је саставни део Србије, без обзира чије окупационе снаге се тамо тренутно налазе – рекао је Дачић на шта је публика одговорила скандирањем и громогласним аплаузом.

– Срце Србије је и Косово и Метохија и Република Српска, зато бранимо РС. Зато се и председник Вучић налазио на челу тима који се херојски борио наметању колективног жига српском народу да је геноцидан. Ми такву осуду не прихватамо. У томе се разликујемо од оних других.

Милица Ђурђевић Стаменковски: Борба је била наша дужност и у тој борби Србија је корачала уздигнуте главе

– Обраћам се у име српске странке Заветници која припада чврстом саставу свих државотворних снага које се боре за Србију. Окупили су се сви они који знају да нема државе без слободе и да нема слободе без државе. А нама, Србима, покушавају да одузму и једно и друго. Прекопута нас нашле су се моћне силе. У насртајима на нашу земљу нису штеделе ни средства ни утицај. А ми смо знали да вишевековна борба, овде где су наше куће и породица, да овде останемо на своме. Борба је била наша дужност и у тој борби Србија је корачала уздигнуте главе. Пред нама је одговорност да земљу сачувамо, државу штитимо и о народу бринемо – рекла је.

– Нису успели да изолују Србију. Србија је постала лидер слободарског света, лекција из патриотизма, суверенизма и одговорне политике.

Обратио се и градоначелник Љубљане

Данас сам са поносом овде у Београду. Био сам у Крагујевцу, била је изузетна победа, а у недељу ћу ту победу с вама прославити. Сретно у недељу, рекао је на почетку градоначелник Љубљане, Зоран Јанковић.

– Београд и Љубљана су побратими градови, на то сам посебно поносан. Рођен сам ту на 60 км од Београда и ту сам живео 12 година. Посебно сам поносан што Београд добија Expo. Како један град Београд побеђује градове из Америке, Азије… У следећем мандату само желим да градоначелник Београда буде у добром односу са председником државе и Владом.

– EКСПО у Београду ће бити најбољи, гарантујем, зато што знате да радите и имате срце које други немају – нагласио је Јанковић.

Вучић:Највише новца до сад убачено споља да се сруши Србија, изађите на изборе

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас на предизборног скуп коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Београд сутра“, да је споља убачено више новца него икад да се сруши власт и поручио да је зато важно да се изађе на изборе и да нико не помисли да су избори завршени док не прође изборни дан.

„Ја не знам ко ће на изборима да победи док изборни дан не прође. Али знам једну ствар, знам колико је важно да на изборе изађете. Знам колико је важно да не помислите да су избори завршени пре избора – нису. Свим триковима су се служили. Више су им новца споља дали него било када у прошлости. Само хоћу да то имате у виду. И сваки податак знамо и имамо“, рекао је Вучић у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

Нагласио је да је много новца уложено да би ова земља била срушена.

„А наше је да им кажемо – не дамо, немамо резервну отаџбину и нећемо је дати онима којима та земља ништа не значи“, поручио је Вучић.

Рекао је да су на скупу и двојица људи у црнини, који су изгубили своју децу у ужасним догађајима у Дубони и Орашју пре више од годину дана – Миша Тодоровић који је изгубио сина Далибора, као и Саша Панић коме су убијени син и ћерка Милан и Кристина.

„Надам се да ће Саша имати деце у будућности. Њиховим породицама, супругама желим све најбоље, да издрже све“, рекао је Вучић.

Истакао је да су они, иако су изгубили своју децу, желели да буду на скупу због своје државе коју неће да изгубе и коју никоме неће да дају.

„Мало пре смо видели кроз шта смо све прошли од тог страшног маја прошле године и Рибникара, Дубоне и Орашија, свих искушења, до наметања резолуције, до покушаја учлањења Косова у Савет Европе, до безброј мука и проблема. И много пута је било тешко грађанима Србије и држави Србији, али смо увек успели да се подигнемо као феникс из пепела и успели да покажемо да није важно колико пута неко може да падне, јер није проблем ако паднете, већ је важно да се сваки пут подигнемо, да сваки пут устанемо и наставимо да се боримо“, нагласио је Вучић.

Додао је да је лако рећи да не ваља нови мост, пут или пруга, али да нису никада рекли шта је тачно то што ти критикују некада урадили када су били на власти.

„Пре само 12 година имали смо 550.000 људи мање запослено него данас. Па имали већег и важнијег, значајнијег податка од тог. Па то сте успели људи, променили сте нашу земљу. Променили сте мудрим одлукама, некада тешким, али сте веровали у озбиљност и одговорност. Веровали сте да ћемо моћи скупљајући нашу економску снагу, правећи нашу земљу снажнијом, бољом, јачом, да ћемо моћи да се супротставимо онима који би да нам уруше земљу, да нам сруше наше националне и државне интересе. И то смо на крају крајева успели. Успели смо да покажемо зубе онима који су хтели да нам сруше земљу, да нам укаљају образ. А наш образ све можете да узмете, образ Србији не можете да узмете“, поручио је Вучић.

Већина људи на скупу носила је беле мајце са српском заставом и натписом – „Ми нисмо геноцидан народ“, као и страначки функционери и чланови владе.

 

Фото: Танјуг, Марко Ђоковић

Related posts

КФОР се припрема да развуче бодљикаву жицу у Звечану

Новосадска ТВ

Порфирије: Да свакога дана будемо бољи и имамо међусобно разумевање

Новосадска ТВ

Честитке министра одбране поводом ускршњих празника

Новосадска ТВ