Политика

Партнерство са Немачком од изузетног значаја за Србију

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић примио је данас амбасадорку Савезне Републике Немачке у Србији Анке Конрад, са којом је разговарао о актуелним безбедносним темама и сарадњи двеју земаља у областима од заједничког интереса.
Вучевић је нагласио да је партнерство са Немачком од изузетног значаја и да је Србија опредељена за даље унапређење билатералне сарадње.
Према његовим речима, Немачка је највећи спољнотрговински партнер Србије, a велики потенцијал и простор за обликовање те сарадње постоји пре свега у економским аспектима и повећању немачких инвестиција, које имају значајан удео у српској економији.
Премијер је истакао да је стратешко опредељење нове владе, упркос свим изазовима, наставак вођења одговорне политике мира и стабилности у региону и посвећеност поштовању међународног права и остварењу стратешког циља, а то је улазак у Европску унију.
Вучевић је нагласио да је стабилност Западног Балкана кључна и изразио дубоку забринутост због положаја српског народа и актуелне ситуације у  јужној српској покрајини.
Амбасадорка Конрад је исказала захвалност на срдачном пријему и упутила честитке председнику Владе поводом избора на нову дужност, при чему је истакла опредељење Савезне Републике Немачке за унапређење свеукупне сарадње.

 

Фото: Влада Републике Србије Слободан Миљевић