Архива

Вучић: Најгори сам јер нећу да будем слуга ником другом осим свом народу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом писања медија у региону о његовом говору одржаном у недељу у Хали Шумице, да су га прогласили најгорим и да је регион згрожен јер је изјавио да неће да буде слуга ником другом осим свом народу.

Он је у видео-поруци на инстаграм профилу „buducnostsrbijeav“ написао да је довољно да погледате и прочитате садржаје оних медија из региона за које знате да Србији никада никакво добро нису пожелели.

Како је рекао, политичари користе речи на јавним скуповима не би ли убедили своје, али и представнике других политичких опција, да говоре истину, али да неретко, много више од нас, неки други говоре о садржају ваших речи и о суштини онога што сте хтели да поручите.

„Јутрос док сам гледао новине и извештаје са портала, уочио сам једну добру ствар, која више од свега што сам изговорио говори о ситуацији у којој се налазимо. Од приштинских медија, наравно готово свих екстремистичких настројених према Србији и српском народу, преко екстремних исламистичких медија из Сарајева, до многих других, сви су као опарени скочили због тога што сам синоћ говорио у Хали Шумице, а причао сам о убрзаном напретку Београда и Србије, о платама у региону, где је Србија данас прва, а рекао сам и да је Београд, који се увек хвали својом космополитском душом, и српски град“, рекао је Вучић.

Додаје да су га „Газета“ и „Слободна Босна“ напали због тога што је рекао да „хоће да нам укину државу Србију, одузму земљу и да на факс који добијемо одговоримо са ‘да, газде’, а ми нећемо да имамо газде и будемо слуге ником другом, осим да служимо свом народу“.

„Због тога сам Хитлер, због тога сам најгори у региону и због тога је регион згрожен. Народе, грађани Србије, сами закључите“, рекао је Вучић.