Политика

СРС предала РИК изборну листу за парламентарне изборе

Српска радикална странка предала је Републичкој изборној комисији кандидатуру изборне листе “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ за предстојеће парламентарне изборе.

Носилац листе је проф. др Војислав Шешељ, а листу је подржало преко 11.000 грађана Републике Србије, саопштено је из СРС.

У пратњи функционера и страначких активиста, изборну листу Српске радикалне странке је у петак увече предао заменик председника странке, Александар Шешељ.

Александар Шешељ је изјавио да се Српска радикална странка није одрекла својих програмских начела.

“Ми се залажемо да Србија коначно направи један важан корак, корак у будућност, да Србија прекине погубни процес европских интеграција и да Србија једног дана постане прва европска земља чланица БРИКС-а. Наши приоритети су компатибилни са том врстом спољнополитичке оријентације и ми сматрамо да је наш приоритет територијални интегритет, КиМ у саставу Србије, наше савезништво са Руском Федерацијом, економски просперитет наше земље и животни стандард наших грађана, што можемо да обезбедимо искључиво продубљујући наше односе са најмоћнијим економским савезом на свету, са нашим пријатељима, нашим савезницима у борби за очување наше територијалне целовитости“, поручио је Шешељ.

Додао је да у СРС сматрају да је то будућност и да ће грађани Србије препознати ту политику и подржати је на предстојећим парламентарним изборима.

“После избора очекујемо да представљамо најснажнију националну опцију у Скупштини Републике Србије, ону која ће штитити националне интересе Републике Србије и којој ће судбина српских грађана бити увек на првом месту”, поручио је Алаксандар Шешељ, саопштено је из СРС.