Србија

Вучић у Сокобањи започео посету Зајечарском округу

Председник Србије Александар Вучић започео је данас обилазак Зајечарског округа посетом Сокобањи, где ће обићи штандове, упознати се са туристичком понудом и локалним производима и обратити се грађанима са летње позорнице „Врело“.

Са Вучићем су у посети и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, министар туризма Хусеин Мемић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар грађевинарства Горан Весић и министар трговине Томислав Момировић.

Вучића је испред летње позорнице, на којој је закачен велики транспарент „Србија сања и снове остварује“, дочекао велики број грађана.

Министар Мемић рекао је данас за Танјуг, уочи Вучићеве посете, да је Сокобања прва српска туристичка дестинација по броју ноћења са више од 760.000 годишње.

„Све оно што се ради захваљујући председнику, аутопутеви, саобраћајнице, доводи до унапређења и нових улагања у бањски туризам“, рекао је Мемић.

Председник општине Сокобања Миодраг Николић рекао је за Танјуг уочи Вучићеве посете да је та бања на Сајму туризма привукла пажњу председника, јер је већ две године уназад прва по броју ноћења.

Додао је да се нада да ће Вучић помоћи да се туристичка понуда Сокобање и поред тога унапреди и подигне на виши ниво.

Николић је истакао да је Сокобања препознатљива по заштићеној природи која је стављена у функцију туризма, са више од 35 излетишта, а да ретко које место може да се похвали да у својој околини има четири планине, језеро и уређену реку.

Истакао је да ће Вучића упознати са асортиманом органиских производа по којима је Сокобања позната.

Планирано је да, Вучић посету Зајечарском округу настави на планини Ртањ, где ће обићи завршне радове на проширењу капацитета хотела „Рамонда“, затим ће у Књажевцу обићи пољопривредне плантаже и разговарати са воћарима.

Након тога планирано је да Вучић посети постројење фабрика за производњу намештаја „Моби“.

Посету Зајечарском округу, председник Србије ће завршити у Сврљигу након обиласка дестилерије „Благојевић“.

Председник је раније најавио да ће кренути у обилазак Србије и да ће до краја године обићи свих 25 округа, а до сада је обишао Пчињски, Сремски и Рашки округ.

Вучић: Курти жели да отвори мост на Ибру у Косовској Митровици да би протерао Србе

Председник Александар Вучић изјавио је данас да Србија није у лакој ситауцији и да је данас окупациони гаулајтер на северу КиМ Аљбин Курти донео одлуку да се отвори мост на Ибру између јужне и северне Косовске Митровице само са једним циљем – да протерају Србе са КиМ.

„Да знате и данас је окупациони гаулајтер на северу КиМ Аљбин Курти донео одлуку, после само неколико дана од оних срамних лажних избора које су одржали, да отворе мост који је био брана и чувар интереса нашег народа на северу КиМ, не би ли Албалнци из јужне Митровице преузели и северну Митровицу. То је њихова дугогодишња идеја и много година се наш народ томе супростављао“, рекао је Вучић обраћајући се грађанима током посете Сокобањи.

Истакао је да Курти то правда тиме како наводно не желе у Митровици гето већ отворене градове, а што ће лако да му прође западних представника, иако једино жели да протера Србе са КиМ.

И по сваку цену желе сукобе, додао је Вучић.

„Учићемо све што је у нашој моћи да сачувмао мир и даћемо

све од себе да чувамо мир да никада више ниједна мајка не размишља кога ће да шаље у рат. Али им такође поручујемо и пре тог 2. маја и Брисела, а то ће се наставити и после тога – немојте ни да сањате да ћете успети у својим наканама да протерате или уништите Србе у било којем делу КиМ, у том случају знаћемо шта ћемо“, поручио је Вучић.

Вучић: Желимо добре односе са НАТО, али имамо линије преко којих не идемо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да жели да има најближе и партнерске односе са НАТО, али да постоје линије преко којих не смемо да пређемо.

Он је, обраћајући се грађанима Сокобање, поновио да је Србија једна од ретких земаља која има независну и војно неутралну политику, као и да ће то остати док је он председник.

„Док сам ја председник нећемо ни у НАТО нити и у један војни блок. То је наш избор. Сви они који ми свакодневно соле памет и који тврде да су паметнији него ја и све знају, видели су се са страним државницима и знају шта је најбоље. Ја не могу да пређем преко жеље народа. Желим да имамо најближе односе са онима који су нас напали 1999. године, али морамо да имамо неке линије које нећемо да пређемо. Србија ће сам да брани своје људе“, поручио је Вучић.

 

 

 

 

Фото: танјуг Страхиња Аћимовић

 

Related posts

Министар Вучевић уручио УКАЗ О ПОСТАВЉЕЊУ новом директору Инспектората одбране

Новосадска ТВ

Новосадски студенти јединствени – говор мржње Динка Грухоњића мора бити санкционисан отказом, у супротном блокада Филозофског факултета!

Новосадска ТВ

Вучић стигао у Сенат, следи састанак са председником Сената Ларшеом

Новосадска ТВ